1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarım ve Orman Kars İl Müdürlüğünde “Sıfır Atık” uygulaması
Tarım ve Orman Kars İl Müdürlüğünde “Sıfır Atık” uygulaması

Tarım ve Orman Kars İl Müdürlüğünde “Sıfır Atık” uygulaması

​​​​​​​Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında atık ayrıştırma kutuları temin edilerek, Tarım ve Orman Kars İl Müdürlüğünde “Sıfır Atık” uygulaması hayata geçirildi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen "Sıfır Atık Projesi" öncelikle kamu kurumlarında daha sonra tüm Türkiye'de bir eylem planı içeriyor.

İsrafın önlenmesi, atığın azaltılması, doğal kaynaklarımızın daha etkin kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya en az düzeye çekilmesi, atığı oluştuğu kaynakta ayırarak geri dönüşüm sistemine dâhil edilmesi amacıyla Tarım ve Orman Kars İl Müdürlüğünde oluşan atık ve sınıfları belirlenmiş, 1 adet geçici depolama alanı ve 2 atık noktası oluşturularak,  aktif olarak çalışmalara başlandı. Oluşan atık türleri ve miktarları rapor halinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Kars İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "Cumhurbaşkanımızın eşi sayın Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğünde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" değerli ve önemli bir projedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gelecek nesillere temiz, gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda başlatılan "Sıfır Atık Projesi" uygulamalarına İl Müdürlüğümüzde başlandı. Atıklar türlerine göre ayrı ayrı biriktirilecek ve kat görevlilerimiz tarafından ayrımı yapılacaktır. Bu projenin ülke ekonomisine ve çevre düzenine büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.