1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarım İl Müdürlüğü'nden Açıklama
Tarım İl Müdürlüğünden Açıklama

Tarım İl Müdürlüğü'nden Açıklama

Kurban Bayramı öncesi Trakya’ya canlı hayvan sevkleri...

A+A-

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Trakya’ya canlı hayvan hareketleri yeniden gündeme gelmesi üzerine Kars Tarım İl Müdürlüğü bir bilgilendirme açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Bilindiği üzere Trakya’da yapılan çalışmalar sonucu Şap hastalığı kontrol altına alınmış ve Trakya Bölgemiz ‘’Şap Hastalığından Aşılı Arilik’’ statüsü kazanmıştır. Bu durumun devam ettirilebilmesi için bölgeye yapılacak hayvan sevklerinde azami dikkat gösterilmesi gerekmektedir. Bölgeye yapılacak sevklerde uyulması gereken kurallar Bakanlığımız tarafından 2010/7 ve 2010/13 nolu genelgelerle belirlenmiş bu bölgeye yapılacak sevkler bu kurallar çerçevesinde yapılacaktır. 

Bu çerçevede;

1-Hayvanlarda sevk günü şap hastalığı belirtisi bulunmayacaktır.

2-Hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olmalı veya en az 3 aydır halen bulundukları işletmede barındırılmış olmalıdır. İşletmenin 10km çevresinde en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olmalıdır.

3-Hayvanlar sevk öncesinde 30 gün süre ile bir işletmede izole edilmeli, bu süre sonunda bütün hayvanlar şap virusu varlığı yönünden teste tabi tutulmalı (probang numunesi ve serolojik olarak) ve sonuçları negatif olmalıdır. Ayrıca bu süre zarfında bu işletmenin 10 km çevresinde şap hastalığı çıkmamış olmalıdır.

4-Hayvanlar bulundukları işletmeden yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken şap hastalığı enfeksiyonuna maruz kalmamış olmalıdır.” denildi.

Ayrıca, “Bu esaslar dışında Trakya bölgesine canlı hayvan sevkleri yapılmayacaktır. Yetiştiricilerimiz daha ayrıntılı bilgi almak için il ve ilçe müdürlüklerimize başvurabilirler.” ifadeleri yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.