1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarihi hamam kiraya veriliyor
Tarihi hamam kiraya veriliyor

Tarihi hamam kiraya veriliyor

17 yüzyılda Osmanlı döneminde Kars Kalesi eteklerinde Kars Çayı yanında yapılan tarihi Muradiye Hamamı kiraya veriliyor.

A+A-

Volkan KARABAĞ

‘Tarihi Dokunun Korunması’ projesi kapsamında Kars Valiliği tarafından 2018 yılında restore çalışması başlatılan tarihi Muradiye Hamamı yeniden turizme kazandırılıyor. 1991 yılında tescillenen tarihi Muradiye Hamamı kafe-restaurant olarak hizmet verecek.

Uzun yıllar Karslılara hizmet veren Muradiye Hamamı kapatıldıktan sonra kaderiyle baş başa bırakılmıştı. Aradan geçen süre içerisinde yıkılan ve kullanılamaz hale gelen Muradiye Hamamı Kars Valiliği’nce koruma altına alınarak restorasyon çalışmaları başlatıldı. Restorasyon çalışması tamamlanan tarihi Muradiye Hamamı Kars İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından turizme kazandırılması amacıyla kafe-restaurant olarak 10 yıllığına kiraya verilmesi için ilana çıktı.

Kars Havadis Gazetesinde yayımlanan ilana göre; yıllık 102 bin TL muhammen kira bedeliyle yapılacak olan ihale, 24 Ağustos 2021 tarihinde saat 14:10’da İl Encümeni Başkanlığı’nda açık teklif usulü ile yapılacak. Kira şartnamesi, mesai saatleri içerisinde Kars İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünden temin edilirken, ihaleye gerçek ve tüzel kişiler katılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.