1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarihi gün bugün başladı
Tarihi gün bugün başladı

Tarihi gün bugün başladı

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan protokol gereği pasaporta ihtiyaç duyulmadan yalnızca yeni tip kimlik kartı ile seyahat imkanı bugün başladı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Dışişleri Bakanlığının geçtiğimiz gün yaptığı “Kimlikle Seyahat” duyurusu bugün hayata geçti.

Duyuruda, “10 Aralık 2020 tarihinde Bakü'de imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kimlikle Seyahat Protokolü’nün iç onay süreci her iki ülke bakımından sonuçlanmıştır. Sözkonusu Protokol, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir. Böylelikle, iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabileceklerdir. Can Azerbaycan’la 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle hayata geçecek yeni düzenleme, ülkelerimiz arasındaki “iki devlet, tek millet” söyleminde ifade bulan güçlü kardeşlik bağlarını daha da pekiştirecektir.” ifadesi kullanılmıştı.

Yapılan duyuru sonrası uygulama bugün başladı. Uygulama kapsamında her iki ülkeden seyahat edecek vatandaşlar 90 güne kadar vizesiz kalabilecek. Ancak kalma süresi 15 günü geçen vatandaşların Azerbaycan Devlet Göç İdaresine adres beyanı yapmaları zorunlu kılındı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.