1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Taner Kızıltaş kaleme aldı : "Hepimiz Kendi Masallarımızın Kurbanıyız"
Taner Kızıltaş kaleme aldı : "Hepimiz Kendi Masallarımızın Kurbanıyız"

Taner Kızıltaş kaleme aldı : "Hepimiz Kendi Masallarımızın Kurbanıyız"

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda görev yapan Karslı hemşehrimiz Taner Kızıltaş kaleme aldı...

A+A-

İnsanların yaptıkları turistik hareketliliklere son dönemlerde tüketici tercihleri de eklenmiş ve bu noktada alternatif bölgelerde farklı deneyimler ve destinasyonlara erişerek istek ve beklentilerini karşılama ihtiyacı duymuşlardır.

Bu kapsamda ortaya çıkan film/dizi turizmi ve destinasyonların da kişilerin tarihi değerleri, kadim kültürleri, gelenek ve görenekleri deneyimleyerek doğal güzellikler içerisinde tatil yaptıkları görülmektedir.

Kars İlimizde de sürdürülebilir turizm anlayışının kitle turizmi ile birlikte farklı turizm türlerine yönelmesi gerekmekte bu amaçla kültür endüstrisi içerisinde önemli yeri olan ve toplumun her kesimine ulaşabilmesi açısından dizi filmler büyük bir güç olarak kabul edilmektedir.

Kars İlimizde çekimleri gerçekleştirilen “Uzak Şehrin Masalı” adı dizi de destinasyonun öne çıkarılarak bir cazibe merkezi haline dönüşmesine katkıda bulunmuştur, bunu yaparken de destinasyonunun imajına menfi anlamda etki edecek bir durum olmadığı gibi izleyiciye destinasyonunun özelliklerini empoze etmiştir.

Hatta turist tercihlerine etki edecek şekilde turistik yöre çekimleri ile farkındalık sağlanmış, İlimizin çekiciliğinin artmasına özen gösterilmiş ve ilerleyen zamanlarda turizm canlılığına da katkıda bulunacak İl’in kadim kültürünü tanıtacak çekimler yapılmıştır.

Yapılması gereken (mikro eleştirilere de kulak vererek) dizi ile beraber İl’in bir film platosu olduğu fikrinin de ihraç edilmesi ve yerli/yabancı dizi ve filmlerinde İlimizde çekilmesini özendirmek bu manada Kars’a olan turizm talebini olumlu yönde etkilemektir.

Kars’ın marka kent olarak yükselmesi ve marka çalışmalarına katkıyı kültür endüstrisinin içerisinde aramalı ve sağlayacağı faydalardan şehri mahrum edecek davranışlardan, sözlerden kaçınmalıyız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.