1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tane tane kapak topluyorlar
Tane tane kapak topluyorlar

Tane tane kapak topluyorlar

Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı ve Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, “'Kars tane tane kapak topluyor adım adım engelleri aşıyor” kampanyasına gösterilen ilgiden dolayı Kars halkına, özellikle de çocuk ve gençlere teşekkür etti.

A+A-

Ocak yaptığı açıklamada, 30 Eylül 2010 tarihine kadar sürecek olan, “Kars tane tane kapak topluyor adım adım engelleri aşıyor” sloganıyla başlatılan bu kampanya ile doğada 400 yıl gibi uzun bir sürede yok olan plastik kapakların geri dönüşüme kazandırıldığını söyledi. Ocak, çevresel bir proje olması olmasıyla da kapaklardan sağlanan gelirle engelli vatandaşlara umut olması adına sosyal bir proje özelliği taşıdığını belirtti.

 

Kapaklardan elde edilen gelirle alınan tekerlekli sandalyelerin Dolunay Derneği aracılığı ile ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edileceğini de ifade eden Ocak, “Sizlerin Derneğimize ulaştırdığınız her plastik kapak, engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alınması için bir umut olacaktır.” dedi.

 

Ocak, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin hemen her yerinden kampanyamız için destek telefonları gelmekte, Derneğimize ulaşan vatandaşlarımız kampanya hakkında bilgi almak için bize sıkça sorular soruyor ve kapakları teslim edecekleri adresi istemektedirler. İşte kampanyaya ilişkin en çok sorulan sorular ve bunların yanıtları:

 

Neden Plastik Kapak: Herkesin kullandığı ambalajlarda bulunduğundan ve kolay toplanabildiği ve daha çok duyarlı olmayı gerektirdiği için plastik kapaklar tercih edilmiştir. Doğada 400 yıl gibi uzun bir sürede yok olan plastik kapakları geri dönüşüme kazandırmakla çevresel bir projeye imza atmanın mutluluğu için.

 

Hangi Kapaklar Kampanya Kapsamında: Plastik kapak olmalı, renk ve büyüklük önemli değil.

 

Kampanya ne zaman sona erecektir: Kampanyamız 30.09.2010 tarihinde sona erecektir.

 

Toplanan Kapaklar Nereye Teslim Edilecek: Topladığınız plastik kapakları 20.09.2010 tarihinde tartarak isim ve adres bilgilerinizle beraber Dolunay Derneği’ne getirebilir veya yollanacak adres ve şartları öğrenerek Kars Dolunay Derneği adına toplama yerine göndere bilirsiniz.

 

Kaç Kapağa Kaç Tekerlekli Sandalye Alınabilir: Yaklaşık 250 kg Plastik kapak ile 1 tekerlekli sandalye alınabilmektedir.”

 

Ocak son olarak, “Kars Dolunay Derneği Engelliler Birimi olarak tüm Kars halkının göstermiş olduğu duyarlılık karşısında hayata daha bir umutla bakmaktayız.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.