1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TADEF : "Yüreğimiz ve dualarımız Azerbaycan Halkı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ile birliktedir"
TADEF : "Yüreğimiz ve dualarımız Azerbaycan Halkı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ile birliktedir"

TADEF : "Yüreğimiz ve dualarımız Azerbaycan Halkı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ile birliktedir"

TADEF Yönetim Kurulu, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonlar yaparak mayın döşemeye çalışmasına tepki gösterdi.

A+A-

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonuna (TADEF) bağlı Dernekler adına TADEF Yönetim Kurulu, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonlar yaparak mayın döşemeye çalışmasına tepki gösterdi.

TADEF adına yapılan açıklama şöyle: “Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre; 12 Eylül gecesinin ilk saatlerinde Laçin, Kelbecer ve Daşkesen bölgesindeki dağlık araziden, karanlıktan ve derelerden faydalanarak Azerbaycan ordusu birliklerinin mevzileri ile ikmal yolları arasındaki alanları farklı yönlerde mayınlamaya çalışan Ermeni askerlerinin tespit edildiği ve Azerbaycan askerlerinin müdahalesiyle çatışma çıkmıştır. BölgedeyaşanançatışmalardaErmenistantarafındanaçılanateşeAzerbaycanordusumisliylekarşılıkvermiştir. Bizler; Türkiye’de yaşayan, uzunyıllardır anadolu toprağını yurt edinmiş yaklaşık 5 milyon Azerbaycan kökenli Türk ve Azerbaycan Türkiye Diasporasinın anadan doğma üyeleri olarak: ‘bütün dünyanın ve özellikle, tarih sahnesinde  1918 ve 1992  yıllarında Azerbaycan  Türklerine soykırım ve katliamlar yaparak, özyurdumuza ve özinsanımıza büyük acılar yaşatan katil ermenistan ve destekçileri olan ülkelerin bilmeleri gerekmektedir ki, dünya savaş tarihi birçok kez küllerimizden yeniden doğarak zaferlerimize tanıklık etmiştir’. Özellikle içinde bulunduğumuz yüzyılda Azerbaycan Devleti Cenap Başkan sayın İlham Aliyev başta olmak üzere vatandaşlarıyla ve coğrafyasıyla bizlerin parlayan yıldızıdır. Gerektiğinde ve ihtiyaç duyulduğunda hem cephede, hem de cephe gerisinde seve seve görev alacağımızı belirtmek isteriz. Bu konuda samimiyetimiz ebedi, yüreğimiz ve dualarımız Azerbaycan Halkı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ile birliktedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.