1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Süt kümelenmesi projesi
Süt kümelenmesi projesi

Süt kümelenmesi projesi

2009 Yılında Kars Valiliği ve Kars İl Özel İdaresi’nin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na başvurusu ile başlayan Süt Kümelenmesi Projesi’nde önemli gelişmeler yaşanıyor.

A+A-

Kars Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun 17 Eylül’de yapılan toplantısında projenin en önemli aşamalarından olan entegre tesise parsel ayrılmasıyla ilgili karar alındı.

 

Toplantıda Kars Valisi, Kars Belediye Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı hazır bulundu. Kurulması düşünülen tesiste tüm Serhat İllerine hizmet verecek bir akredite laboratuar da bulunacak.

 

Projenin geldiği son aşama ve bundan sonra atılacak adımlarla ilgili olarak Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) koordinatörlüğünde bir toplantı yapıldı. Toplantıya Serhat Kalkınma Ajansı, Kafkas Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’ndan uzmanlar katıldı. Toplantıda, kurulacak entegre tesise Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır’dan süt sağlanması ve tesisin proje ayrıntıları gibi konular konuşuldu.          

 

2009 Yılında Peynir Altı Suyu’nun değerlendirilmesi kapsamında hazırlanan proje daha sonra bir süt kümelenmesi çalışmasına dönüşmüştü. Toplam tutarı 9,5 Milyon Euro olan Projenin resmi takibini Kars Valiliği ve İl Özel İdaresi, koordinasyonunu Serhat Kalkınma Ajansı, teknik desteğini ise Kafkas Üniversitesi ve Kars Tarım İl Müdürlüğü ve sorumluğunu Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı adına Murat Gürsoy yapıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.