1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sürücüler dikkat! Kars’ta görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü
Sürücüler dikkat! Kars’ta görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü

Sürücüler dikkat! Kars’ta görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü

Kars’ta sis nedeniyle görüş mesafesi bazı bölgelerde 10 metreye kadar düştü. Sis nedeniyle İstanbul ve İzmir'den Kars'a gelmesi planlanan Pegasus ve Sunexpress uçuşlarında da gecikme, Türk Hava Yollarının 3 uçuşu ise iptal edildi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars'ta etkili olan sis ve soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kentte gece hava sıcaklığı sıfırın altında 11 dereceye düşerken sabah erken saatlerinde de sis nedeniyle trafiğe çıkan sürücüler zor anlar yaşadı.

Sis nedeniyle özellikle Kars-Ardahan ve Kars-Digor karayolunda görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Sürücüler karayolunda araçların hızını düşürerek, daha dikkatli ilerledi.

Trafik ekipleri, sabah erken saatlerde trafiğe çıkan ve yoğun sis ile karşılaşan sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Ayrıca saat 09:15’de İstanbul Sabiha Gökçen’den Kars’a gelmesi planlanan Pegasus PC2590 sefer sayılı uçuş ile Saat 09:45’de İzmir’den Kars’a gelmesi planlanan Sunexpress SXS9114 sefer sayılı uçuşun gecikmeli gerçekleşeceği, İstanbul'dan Kars'a gelmesi planlanan Türk Hava Yollarının TK2714, İstanbul Sahiba Gökçen'den Kars'a gelmesi planlanan THY7300 ve Ankara'dan Kars'a gelmesi planlanan THY7090 sefer sayılı uçuşu karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Bölgede rüzgarın güneyli yönlerinden zaman zaman orta kuvvette, bölgenin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Kars’ta gün içerisinde hava sıcaklığının eksi 2 derece olduğu tahmin edilirken, merkezde kar kalınlığı 11 santimetre, Sarıkamış Kayak Merkezinde ise kar kalınlığı ise 52 santimetre olarak ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Yapılan uyarıda ayrıca, bölgemiz genelinde dik ve eğimli yerlerde çığ tehlikesi beklendiğinden vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiği de anımsatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.