1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Su Yönetimi Genel Müdürü, DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğünde
Su Yönetimi Genel Müdürü, DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğünde

Su Yönetimi Genel Müdürü, DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğünde

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Diken ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Dairesi Başkanı Maruf Aras, DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ı ziyaret etti.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN  

Aras Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi’nin Kapanış Toplantısına katılmak üzere Kars’a gelen Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Diken ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Dairesi Başkanı Maruf Aras, DSİ 24. Bölge Müdürlüğünü ziyaretinde Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile yapılan çalışmalarla alakalı istişarede bulundular.

-Aras Havzası Taşkın Yönetim Planı Hazırlandı-

Aras Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin tamamına yakınını, Ağrı ve Erzurum illerinin bir kısmını kapsıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Taşkın Yönetim Planlarını Hazırlıyor. Taşkın Yönetim Planı ile taşkın riski ön değerlendirmesi, taşkın tehlike haritaları ve taşkın risk haritalarının çıktıları kullanılarak, taşkın öncesi, taşkın anı ve taşkın sonrasında yapılması gereken çalışmaların, alınacak önlemlerin ve taşkından korunma hususunda yatırımların yönlendirilebilmesi hedefleniyor.

Türkiye’nin 25 Havzası için Taşkın Yönetim Planlarının 2021 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. 

Bu maksatla, Aras Havzası ile birlikte Yeşilırmak, Antalya, Ceyhan, Sakarya ve Susurluk Havzalarında olmak üzere 6 havzada Taşkın Yönetim Planı hazırlandı. 17 havzada çalışmalar devam ediyor. Aras Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi 2016 yılında başlayarak 2019 yılında tamamlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.