1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Su sorunu mecliste
Su sorunu mecliste

Su sorunu mecliste

Aydınlıkevler mahallesinin su sorunu mecliste...

A+A-

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Aydınlık evler mahallesinin su sorununu meclis gündemine taşıdı.

Birtane, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e verdiği soru önergesinde şunları kaydetti: “Kars’ın Aydınlık Evler mahallesine bir haftadan fazladır su verilmiyor. Zaten normalde birçok mahalleye olduğu gibi bu mahalleye de su sadece sabah-akşam olmak üzere toplamda bir iki saat veriliyordu.  Ancak şu an su tümden kesilmiştir. Mahalle sakinleri, problem için belediyeye gittiğini,  kendilerine tamirat olduğu bilgisini verildiğini aktarmıştır.

Mahallede su kesintisi yapılacağına dair önceden bir bilgilendirme yapılmadığı gibi, suyun kesik olduğu bir hafta boyunca mahallelinin su ihtiyacını karşılamak için de bir çaba içine girilmemiş, birkaç istikamete bir iki tanker su götürülmüş bu da mahallede izdihama sebep olmuştur.

Bir haftalık kesintiden sonra ise şu an mahalleye su sabah ve akşam olmak üzere yine bir iki saat ancak bu sefer de çok kısık bir şekilde veriliyor.  Bu durumda ise birkaç bidon su bile doldurulamadan su tamamen kesiliyor, çamaşır makineleri de su kısık olduğu için çalıştırılamıyor. Suya en çok ihtiyaç duyulan bu mevsimde, mahalleli diğer mahallelerden ilkel yöntemlerle su taşıyorlar.  Temmuz ayında su problemini tümden çözüleceği sözünü veren belediye günlerce mahallelere tek damla su vermiyor. Mahalle sakinleri, eğer bu kesintiler su çilemizi tümden çözmek amaçlı ise bir ay bile susuz kalmaya razıyız ancak bu kesintilerin durumu değiştirmiyor, her yaz aynı zorlukları yaşıyoruz diyor.

1-Aydınlık Evler Mahallesinde bir haftalık su kesintisi yapılacaksa neden önceden mahalleliye duyuru yapılmamıştır? Su kesintisi yaşandığı bir hafta boyunca mahallelinin su ihtiyacını nasıl karşıladığı biliniyor mu?

2-Bir hafta boyunca mahalleye su verilmemesinin sebebi nedir? Su kesintileri, Kars’ın kent merkezinde yıllardır devam eden susuzluk problemini çözmeye dönük müdür?

3-Aydınlık Evler mahallesinin su problemi ne zaman çözülecektir?”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.