1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Spatüller
Spatüller

Spatüller

Spatül, az miktardaki katı maddelerin, başka bir kaba aktarılması ya da karıştırılmasında kullanılan kaşık şeklinde ya da düz bir yüzeye sahip alettir.

A+A-

Spatüller

 

Spatül, az miktardaki katı maddelerin, başka bir kaba aktarılması ya da karıştırılmasında kullanılan kaşık şeklinde ya da düz bir yüzeye sahip alettir. Özellikle boya karıştırmada kullanılan spatüller ile elinizle madde temasını engeller. Renk geçişlerini sağlamak ve boya karışımında kusursuz bir işlev sağlar. Yüzeyi şekillendirmek, yaymak, karıştırmak hatta resim çizmek için spatül kullanılır.  Bazı ressamlar resimlerini sadece spatüller ile yaparak muhteşem eserler ortaya çıkarmaktadır. Kaliteli üretilen spatüller uzun süre kullanıma olanak sağlar. Temizlemesi ve kullanımı gayet rahat bir üründür.

 

Spatül Çeşitleri

 

Resim yaparken en önemli malzemeler boyalar ve renklerdir. Doğru karıştırıldığında muhteşem renkleri çıkarmak mümkün. Boyaları birbirleriyle karıştırmak, paletten tuvale ve kağıda taşıma işi çoğu zaman spatül yardımıyla yapılır. Spatüllerin oldukça fazla çeşidi vardır. Çelik ve plastikten yapılanların yanı sıra gövdesi ahşap olanlar da ilgi görmekte. Paslanmaz çelikten yapılan spatüller kullanımı rahat ve uzun ömürlüdür. Değişen gövdesi, farklı modelleriyle rahat kullanıma olanak sağlar. Aradığınız birbirinden farklı, size en en uygun spatül modellerine  https://www.hobi24.com/spatuller sayfasından erişebilirsiniz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.