1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sınavlar 21 Haziran’da Başlıyor
Sınavlar 21 Haziran’da Başlıyor

Sınavlar 21 Haziran’da Başlıyor

Kars Mesleki Merkezinde 2010 Eylül Kalfalık ve Ustalık Sınavlarının, 21 Haziran 2010 günü başlayacağı bildirildi.

A+A-

3308 sayılı mesleki eğitim kanununa göre işyeri açmak için ustalık belgesine sahip olmak gerekiyor. Ustalık belgesine sahip olmayanların işyeri çalıştırmaları yasal değil. İleride yapılacak denetimlerde belge sahibi olmayan işletmeler, sonu işyerinin kapatılmasına kadar giden cezai yaptırımlarla karşı karşıya gelebilirler. Aşcılık, Fırıncılık, Süt ve Süt ürünleri, Otomativ Mekanikerliği, Elektrik Tesisatçılığı, Elektrikli ev aletleri tamirciliği, Erkek berberliği, kuaförlük, Şarküteri bakkal ve gıda pazarlama, Mobilyacılık, Servis garsonluğu, Et ve Et ürünleri işlemeciliği, çelik yapılandırmacılığı, kaynakçılık, Otomativ Elektrikciliği gibi meslekler başta olmak üzere toplam 32 meslek dalında kalfalık ve ustalık sınavları düzenlenecek. Sınavlarda başarılı olanlar girdikleri sınava türüne göre o meslek dalından Kalfalık veya ustalık belgesine sahip olabileceklerdir.”

 

Öte yandan herhangi bir işyerinde çırak olarak çalışanlar ise 6 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptırabilecekler.

 

Çırak öğrenci olarak kayıt yaptıran çıraklar mesleklerin öğrenim durumuna ve daha önce almış oldukları öğrenim durumlarına göre 1-3 yıl arası çıraklık eğitimine devam ettikten sonra Kalfalık belgesine sahip olabilecekler.

 

Kars Mesleki Merkezinden yapılan açıklamada, “Çırak öğrencilerin eğitim gördükleri süre içerisinde sigortaları devlet tarafından karşılanıyor. Askerlik işlemleri eğitimlerinin sonuna kadar ertelenebilmekte ve bütün öğrencilik haklarından faydalanılmakta olup mesleki yeterlilikleri sertifikaya bağlanmıştır” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.