1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sigara fiyatları tiryakileri tütüne yöneltti
Sigara fiyatları tiryakileri tütüne yöneltti

Sigara fiyatları tiryakileri tütüne yöneltti

Son bir yılda iki katına çıkan sigarayı satın almayan tiryakiler, Kars’ta da artık tütün içmeye başladı. Tütüne rağbet artınca, kaçak olduğu gerekçesi ile tütün satışları da ilgili kurumlar tarafından yasaklanmaya ve denetlenmeye başlandı.

A+A-

Tütün ve tütün ürünlerini satmak isteyen iş yerlerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü satış ruhsatı verirken, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri kapalı alanda sigara içilmesi için denetimler yapıyor. Kars Emniyet Müdürlüğü de satışı yasak olan tütün ve tütün ürünlerinin denetimini yapıyor. Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumunun da (TAPDK) aktif olarak faaliyetleri devam ederken sigara tiryakileri, yüksek fiyatlar ve yasaklar nedeniyle perişan hale geldi.

En ucuz bir paket sigaranın fiyatının 13 TL, en yükseğimin ise 18,5 TL olduğu ilimizde bir kilogram tütün ise kalitesine göre 100 TL ile 160 TL arasında satılıyor. 1 kilogramından 40 ile 50 paket sigara sarabilen tiryakiler de artık tütün içmeye başladı.  Fiyatları rekor kıracak oranda yükselen fiyatlarla tiryakiler darbe yedi. Sigara kullanan vatandaş artık sigara paketlerini orta yere koymazken, değim yerdeyse gizlice içmeye ve bir dal sigarasını bile ikram edemez hale geldi.

Öte yandan ilgili kurumların denetimlerini, sigara fiyatlarının insafsızca artmasına paralel olarak artırmasına isyan eden tiryakiler, ne yapacaklarını bilemezken, hem fiyatların artmasından, hem tütünün yasaklanır hale getirilmesinden, hem de sıkı denetimlerden dert yanmaya başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.