1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sıcak havalarda yaşayamıyor
Sıcak havalarda yaşayamıyor

Sıcak havalarda yaşayamıyor

Bilecikli Muhittin Sevim sıcak havalarda yaşayamıyor. Doktor önerisiyle Bilecik’ten Kars’a gelen 58 yaşındaki Sevim, güneşe çıkamıyor ve geceyi de sokakta kaldırım üzerinde geçiriyor.

A+A-

Muhittin Sevim, 26 yaşına kadar Bilecik’te yaşadı. Evlendikten sonra 1 oğlu, 1 oğlu olan Sevim, daha sonra İstanbul’a göç etti ve inşaatlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalıştı.

Şekerinin düşmesi, astım bronşit, Bağırsak rahatsızlığı, sürekli ishal olması gibi hastalıklar nedeniyle sigortadan emekli oldu.

Gençliğinde emekli olup çocuklarıyla birlikte yaşama hayali kuran Sevim’in, hayatı ve hayalleri bu hastalığından dolayı yerini adeta bir kabusa bıraktı. Kızı evlenip kocaya gidince, oğlu da işsiz olunca bakacak kimsesi de kalmayan Sevim’in sıcak havalarda da yaşayamayınca yıllardır serin yerlere göç etti.

Emekli maaşını ilden ile, ilçeden ilçeye, köyden köye giderek harcayan Sevim, sürekli kalıcı bir yer bulamadı. Bundan önce de Sarıkamış İlçesi’ne giden Sevim 15 gün önce de Kars’a geldi. Burada da geceleri serin fakat gündüzleri sıcak olmasıyla sıkıntı yaşadı. Gündüzleri kendini güneşten korumak için gölgelik alanlarda vakit geçiren Sevim geceleri de kalacak yeri olmadığı için kaldırım üzerinde oturarak sabahlıyor.

Açlık ve hastalıktan halsiz düşen Sevim, Valilikten kendisine kalacak yer temin edilmesini istiyor. Sevim, “Sıcak havalarda yaşayamıyorum. Doktorlar serin yerlerde yaşamamı önerdi.

Kars’a gelmeden önce de meteorolojiden sorduk en serin yer burası olduğu söylendi. Kars uygun görüldü ve 15 gün önce Kars’a geldim. Kalacak yerim yok.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.