1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sezai Yazıcı “Ani’nin Sırları” nı Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri’nde anlattı
Sezai Yazıcı “Ani’nin Sırları” nı Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri’nde anlattı

Sezai Yazıcı “Ani’nin Sırları” nı Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri’nde anlattı

14. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri’nde, Araştırmacı Yazar Sezai Yazıcı, 10 yılda yazdığı 4 muhteşem eserinden biri olan “Ani’nin Sırları” nı Ardahan’da anlattı.

A+A-

Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri’nde, “Ani'nin Sırları” başlıklı bir bildiri sunan Yazıcı, ilgiyle izlendi.

Kars'ın yaşayan kültür hazinesi ve bir Kars münevveri olan Sezai Yazıcı, Ani’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne eklenmesinde de büyük katkıları bulunuyor.

Sezai Yazıcı Hakkında ;

Sezai YAZICI; 14.12.1951 tarihinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini Erzurum’da tamamladı. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Sevk ve İdare Bölümünden mezun oldu.

1975 yılında göreve başladığı PTT’nin farklı kademelerinde çalıştı. 1985 yılında PTT Bakım Merkezi Müdürü oldu. 1991 yılında PTT Başmüdürlüğüne atandı. 1995 yılında Telekom Başmüdürü oldu. 2000-2002 yıllarında Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürlüğünde Araştırma Planlama Koordinasyon Dairesinde Başmüdür unvanıyla görev yaptı.

2002 yılında kendi isteği ile Telekom Başmüdürlüğü görevinden emekliye ayrıldı.

Kars Kent Konseyi’nin kuruluş ve tüzük çalışmalarının ardından 2002 yılında konseyin Genel Sekreterliğine seçildi. Ayni yıllarda Kars Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliğini yaptı. Pek çok projenin hazırlanması ve uygulanmasında görev aldı, koordinatörlüklerini yaptı.

1983’te, “Atatürk ve Barış” konulu inceleme yarışmasında “Atatürk’te Evrensel Barış ve Denge” adlı çalışmasıyla “2. Mansiyon” aldı. Son 15 yıldır bölge sorunları ve Kars’ın yakın tarihi üzerine yaptığı çalışmalar çeşitli gazete ve dergilerde yayımlandı. Bu konular üzerine katıldığı panel ve sempozyumlarda tebliğler sundu.

1999 Yılında, Kars Valiliği yayınları arasında çıkan “Cumhuriyetimizin 75. Yılında Kars” kitabının hazırlanmasında ve kimi bölümlerinin yazımında görev aldı. 2005 yılında Büyükelçilerin Kars’a daveti münasebetiyle ilin tanıtımı için hazırladığı kitapçık “West Of The East” adıyla İngilizceye çevrilerek Kars Belediye Başkanlığınca yayımlandı. 2008 yılında Kent Konseyi yayınları arasında çıkan Kars Kent Rehberi’nin editörleri arasında yer aldı.

“Folklor ve Edebiyat”ın 2007/4 sayısında “Kars Üzerine Bir Kaynakça Denemesi -1” adlı çalışması yayımlandı.

Kars Tarih, Turizm ve Kültür Derneği  Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sezai YAZICI, Karsın mahalli gazetelerinde ve internet sitelerinde köşe yazarlığı da yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.