1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Seyit Ahmet Erdem: "Kerbela ümmetin ortak değeri ve ortak acısıdır"
Seyit Ahmet Erdem: "Kerbela ümmetin ortak değeri ve ortak acısıdır"

Seyit Ahmet Erdem: "Kerbela ümmetin ortak değeri ve ortak acısıdır"

Hazreti Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1383’ncü yıldönümü, Kerbela matemiyle ilgili Kars Ehlibeyt Alimleri Birliği Başkanı, Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Kanaat Önderi Seyit Ahmet Erdem açıklama yaptı.

A+A-

“Bu matem Müslüman’ın ortak matemidir” diyen Erdem, İslam ve İslam’ın bütün mezheplerinin Hz. Hüseyin’in kanının bereketiyle ayakta kaldığını ve yayıldığını, belirterek, ‘Yoksa İslam’dan geriye bir şey kalmazdı’ dedi.
Seyit Ahmet Erdem, Ehlisünnet kardeşlerimizin de ortak değeri olan Hz. Hüseyin ve Kerbela acılarına matem tutması gerektiğini belirterek, açıklamasında şunları söyledi: “İslam ve İslam’ın bütün mezhepleri Hz. Hüseyin’in kanının bereketiyle ayakta kaldı ve yayıldı, yoksa İslam’dan geriye bir şey kalmazdı” diye konuştu.
Erdem açıklamasında şunları kaydetti: “Hz.Hüseyin (a.s) Aşura Günü Kerbela Çölünde Ceddi’nin Dini İslam’a Bidat sokan Emevilere karşı Onurlu bir duruş ve haksızlığa karşı şanlı bir direniş sergilemiştir..
O İslam’ın ve İnsanlığın onuru için kıyam etmiştir.
Onun Yolu Ceddi Resulullah’ın (s.a.s) Yoludur.…
Hz. Hüseyin (a.s) sadece Şii ve Alevilerin değil Bütün Müslümanların hatta insanlığın ortak değeridir. Yüce Peygamberimiz (s.a.s) Ehlibeytini Ümmete emanet etmiştir.
Peygamberimize sevgiyi, saygıyı ve vefayı gösterme günlerindeyiz ,İslami kardeşliğimizi Hüseyni sevgide pekiştirelim.
Muharrem gününü Emeviler gibi bayram günü, kurtuluş günü, aşure tatlısı karnaval günü değil İmam Hüseyin’in (a.s) matem ve yas günü olduğunu haykıralım.
Bizi Mezhepçilik ve Irkçılık ateşinde yakmaya niyetli olan Düşmanlara karşı Resulallah (s.a.s) Efendimizin Ciğerparesi İmam Hüseyin’in (a.s) onurlu duruşunu birlikte analım ve Ehlibeytin derdiyle dertlenelim ve İslami kardeşlik derdini anlamaya çalışalım. 
Aşura gününü Yezit ve Emeviler Kerbelada ki cinayetlerini örtbas etmek için bayram günü ilan etmiş ve bu günü mübarek gün ilan etmişlerdir.
Hz. Resulallah’tan(s.a.s) medet umuyorsak O’na dostluğumuzu ve vefamızı göstermek istiyorsak onun mateminde saflarımızı birleştirelim Emevilerin Bayramında değil… Hakeza Tarih boyunca Kerbela'yı ve Hz.Hüseyn’in şanlı direnişini unutturmak için Emeviler her türlü iletişim araçlarını kullanmışlardır.
Dolayısıyla günümüzde bizlerin Hz. Hüseyni tanımaya ve misyonunu öğrenmeğe ihtiyacımız vardır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.