1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Seyduna hayranlarıyla buluştu
Seyduna hayranlarıyla buluştu

Seyduna hayranlarıyla buluştu

Seyduna mahlasıyla yıllardır türkü ve şiir üreten Tunay Bozyiğit, memleketi Kars’ta verdiği konserde hayranlarını coşturdu.

A+A-

Şu ana kadar yayımlanmış 5 türkü-şiir albümü, 4 şiir kitabı bulunan Seyduna, Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’ndaki konseriyle Kars’ta hayranlarıyla ilk kez buluşmuş oldu. Seyduna, Karslılara, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

“Seyduna’nın birçok bestesi ülkemizin önemli sanatçıları tarafından seslendirildi. Acıya Gülmek” adlı bestesi (Karşılıksız sevebilmekse sevda/Gerçek seven küle dönmüş her çağda/Elim kolum bağlanmışsa kıyında/Sana olan sevdamdandır bilesin/Seyduna’yım gebermişsem kıyında/Sana olan sevdamdandır bilesin…) en çok sevilen bestelerinden bir tanesidir. Kars’taki göçü anlatan “Satılık Kars” şiiriyle (“Karslıyım isyan benim hakkım/ /açlık çarık yedirtti/ halk yemlik kökleriyle günü diriltti/ eli ayağı iş tutanlar terk etti/ Aç Turab Kars’tan insan azaldı, kıtlıktan/…ve Kars’ı beş paraya satılığa çıkardı burjuvazi/ Sarıkamış’ta donan on binlerin feryadı ahı/ kaldı karlı dağlarda gün çıplağında…”) Kars’ın sorunlarını da dile getirerek bu toprağın çığlığı olan Seyduna, özgün müziğin yanında yaptığı Azeri bestelerle de adından söz ettirmeyi başarmış bir sanatçıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.