1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şevin Alaca için 15 yıl hapis istemi
Şevin Alaca için 15 yıl hapis istemi

Şevin Alaca için 15 yıl hapis istemi

“Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanan HDP’li Kars Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca için 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

A+A-

1 Ekim 2020 tarihinde bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 8 Ekim 2020 tarihinde tutuklanan HDP’li Kars Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında Alaca için “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Hazırlanan iddianamede Alaca’nın, Diyarbakır’da PKK/KCK terör örgütünün kadın yapılanması Tevgera Jinen Azad-Özgür Kadınlar Hareketi’nin  (TJA) konferansına katıldığı, PKK/KCK terör örgütü güdümünde Belçika’da yayın yapan haber sitesine bağlanarak seçim konuşması yaptığı ve konuşmasında "kürdistan" söylemlerinde bulunduğu, PKK adına faaliyet yürüten şahıslarla görüşmeler yaptığı, PKK/KCK terör örgütünün Avrupa çatı yapılanması KCDK-E'nin koordinesinde kardeş aile kampanyası kapsamında, Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de örgüte müzahir şahıslardan toplanan paraların HDP ve HDP’ye ait belediyelerinde de desteğiyle örgütün değer ailesi olarak nitelendirdiği şahıslara aktardığı ve kardeş aile kampanyası organizesinde yer aldığı belirtildi.

Tutukluluğu devam eden Şevin Alaca’nın ifadesinde, üzerine atılı suçları kabul etmediği, kendisinin sadece HDP içerisinde siyaset yaptığı, yasal olamayan hiçbir faaliyetin ve çalışmaların içerisinde bulunmadığını beyan ederek, “Hiç bir örgütün veya kurumun talimatları beni bağlamaz.  Ben sadece HDP içerisinde siyaset yapıyorum, yasal olmayan hiç bir şey ile ilgim yoktur. Yasal olmayan hiçbir çalışmanın ve faaliyetlerinin içerisinde bulunmadım. Ben üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.