1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Settar Kaya'dan Vali Öksüz'e "Hükümet Konağı" Teklifi
Settar Kaya'dan Vali Öksüz'e "Hükümet Konağı" Teklifi

Settar Kaya'dan Vali Öksüz'e "Hükümet Konağı" Teklifi

İYİ Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Settar Kaya, Kars Valisi Türker Öksüz’den, Valilik makamının 50 yıldır hizmette olan Hükümet Konağı'ndaki binasında daimi hale getirilmesini ve tarihi binanın da Kent Müzesi olarak düzenlenmesini, istedi.

A+A-

Konu ile ilgili Settar Kaya’nın açıklaması şöyle :

Sayın Valimizden talebimizdir…

Ülkemiz ağır bir ekonomik bunalımdan geçmektedir. Herkesin savurganlıktan kaçınıp, tasarrufa yönelmesi şarttır.

Hal böyleyken, bu küçücük şehirde 2 tane Valilik binası bulunmaktadır.Hatta Valilik 1,Valilik 2 diye de isimlendirilmiş. Sanırsınız ki Anadolu yakası ve Avrupa yakası diye ikiye ayrılmış koca İstanbul'dayız… Bu israftır.

Önemli kurumları bünyesinde bulunduran hükümet konağındaki valilik makamı kısa bir süre önce trilyonlarca lira harcanarak restore edildi.

Vali yardımcıları, şube müdürlükleri, memurlar, ofisler hükümet konağında, milli eğitim orada, nüfus müdürlüğü orada, sayın vali bir başka binada. En küçük bir imza veya bilgi arz etmek için oraya gidiş geliş zamandan kayıptır. Evrak akış, iş takip sistemime aykırıdır.

Bu nedenle;

Valilik makamının 50 yıldır hizmette olan hükümet konağındaki binasında daimi hale getirilmesini, tarihi binanın Kent müzesi olarak düzenlenmesini, Kent tarihi ile ilgili ilk, orta ve Kafkas Üniversitesi öğrencilerine bir program çerçevesinde o binada bilgiler verilmesini.

Kars'a dışarıdan gelen (Doğu ekspresi kanalıyla)Yerli ve yabancı Turistlere o binada "hoş geldiniz" ikramları yapılmasını, ardından sinevizyon ve diğer araçlarla Kars’ın bütün yönleriyle tanıtımının yapılmasını arz ve teklif ediyoruz.

Ayrıca; İYİ PARTİ belediyeciliğinde tarihi vali konağının önünde bulunan alanı dünyanın en güzel,en çekici ve şirin meydanlarından biri haline getirecek önemli bir projemizin olduğunu da bilgilerine arz ediyoruz. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.