1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Settar Kaya’dan Ebubekir Keleş’e Cevap...
Settar Kaya’dan Ebubekir Keleş’e Cevap...

Settar Kaya’dan Ebubekir Keleş’e Cevap...

İYİ Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Settar Kaya, Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş’in açıklamalarına sosyal medya hesabından cevap verdi.

A+A-

Settar Kaya’nın Ebubekir Keleş’e cevabı şöyle :

Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş "Diyanetime dokunma-Diyanetine sahip çık" başlığı altında diyanet işleri başkanının, Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaretini destekleyen bir basın açıklaması yapmış. Diyanet işleri başkanını eleştirenlerin Diyaneti itibarsızlaştırdığını iddia etmiş.

Ebubekir Hoca’ya buradan şunu söylemek isterim;

Olayı saptırmayalım. Biz dinimize de, diyanetimize de sahip çıkıyoruz. Çünkü orası Cumhuriyetin bir kurumudur ve anayasal bir kurumdur. Bu millet diyanetine sahip çıkmasaydı 100 binin üzerinde cami nasıl yaşatılacaktı ve binlerce imam, müezzin, müftü nasıl istihdam edilecekti?

Biz Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan değil :

Diyanet İşleri Başkanının, terbiyesiz bir meczubu; bir ATATÜRK ve Cumhuriyet düşmanını resmi Üniformayla ve Atatürk'ün rahmeti rahmana kavuşmasının 80. yıl dönümünden bir gün önce ziyaret etmesinden ve bunu kamuoyuyla paylaşmasından rahatsızız.

Başkan hata yapmıştır. Bir şahsın hatası kurumu bağlamaz, o kurum mensuplarının tamamının da başkanın bu tasarrufunu onayladığını sanmıyoruz. Diyanet işleri başkanlığı MİLLETİN MALIDIR, Diyanet işleri başkanı Ali ERBAŞ'ın değildir.

Biz de sayın Ebubekir Hoca’ya diyoruz ki ; "ATATÜRK'e en fazla sahip çıkması gerekenler din alimleri olmalıdır. Zira Mustafa Kemal dini bir istismar aracı olmaktan çıkararak layık olduğu ulvi yere oturtan adamdır.

"ATATÜRK'e dokunma, ATATÜRK'üme sahip çık"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.