1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Servet Erişen'den 100. Kurtuluş Yılında Büyük Kars Anıtı Projesi
Servet Erişen'den 100. Kurtuluş Yılında Büyük Kars Anıtı Projesi

Servet Erişen'den 100. Kurtuluş Yılında Büyük Kars Anıtı Projesi

​​​​​​​Tarih Araştırmacısı Servet Erişen, Kars Valiliği’ne “100. Kurtuluş Yılında Büyük Kars Anıtı Projesi” sunduğunu açıkladı.

A+A-

Basın mensupları ile bir araya gelen Erişen, Kars, efsaneleri, zaferleri, kahramanları bağrında barındıran önemli bir şehrimizdir ; ama onlara hak ettikleri değeri anlatan bir anıtı ne yazık ki yoktur. 100. kurtuluş yılında kahramanlarımıza ve şehitlerimize yakışan bir anıt projesi hazırlayarak, Kars Valiliği’ne sundum, dedi.

Büyük Kars Anıtı Projesi ile ilgili detayları açıklayan Servet Erişen şu bilgileri verdi: “Dairesel ve küresel kaide üzerinde gökyüzüne açılan 4 adet sütün ve sütunların açılımında ortasında bir küre mevcut (küre Türkiye'yi temsil eder) sütunların Batı cephesinde 16 Ağustos 1964'te Sultan Alparslan'ın Ani’ye girişi, Kuzey cephesinde 1877-1878, 93 Harbi, Mareşal Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Aşık Şenlik, Mihralibey ve Karslılar (Osmanlı Bayrağı altında), Doğu Cephesi'nde 30 Ekim 1923'te Kazım Karabekir Paşa, Halit Paşa ve Milli Ordumuzun şanlı Türk Bayrağı altında Kars'a girişi. Kuzey cephesinde 6 Ekim 1924'te “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” Atatürk ve oyuncular. Kaidenin etrafında 16 adet tarihte kurulmuş Türk Devletleri’ni simgeleyen yıldız motifleri mevcut olacaktır. 100. Kurtuluş Yılında Büyük Kars Anıtı Projesi’nin kapsamı ve amacı budur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.