1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Servet ERİŞEN kaleme aldı : KAF DAĞI'NIN ARDI
Servet ERİŞEN kaleme aldı : KAF DAĞI'NIN ARDI

Servet ERİŞEN kaleme aldı : KAF DAĞI'NIN ARDI

Servet ERİŞEN kaleme aldı...

A+A-

Doğuda bir şehir. Masalsı. Kalmış Kaf dağının ardında. Ne mi dersiniz?

KARS. Evet kaldı Kaf Dağının ardında.

Kars’ı Kars yapan neydi?

Gaşgacısı, faytoncusu, tüccarı, bakkalı, ayakkabı boyacısı, toyuğ satıcısı, bakırcısı, kalaycısı, tenekecisi, terzisi, lokantıcısı, nalbantı, konu komşusu velhasıl tüm yaşayanları ve onların hayatımızdaki izleridir.

Kars'ı Kars yapan bizlere sevgiyi, saygıyı, düşeni kaldırmayı, engelliye yardımı, öğretene saygıyı, elindekini paylaşmayı öğreten değerlerdir.

Kars'ı Kars yapan o değerler yok artık.

Bir hastane yokuşu vardı KARS’IN DİSNEYLAND’ı idi. Altı mahallenin çocuklarının kışın buluşma yeridir. Şimdi yerinde ama bir çocuk yok kızak kayacak. Çünkü kaf dağının ardında kaldı.

Yeşilyurt lokantası, valisiyle hamalının bir arada yemek yediği o güzel mekan yerinde duruyor ama o insanlar Kaf dağının ardında kaldı.

Kars’ı kars yapanları rahmetke anıyorum. Dr. Cengiz ASKERAN, Cengiz EKİNCİ, Seyfi ÇAPAN HÜRYURT, Esedullah KALAYCI, Eziz YALÇINYİĞİT, Mehmet ANT, Pit pazarı esnafı, Kebo Emi, Şahin KARAŞAHİN, Temraz KESEMENLİ, Dr. Budak DEMİRAL, Arif TAŞÇI, Artist Settar GÜLDÜR, Elektrikçi Meherrem, Turgut İMREN, Mehmet BAHADIR, Nesip VARKIR, Taşdemirler, KOÇULULAR, Meded ALİBEYOĞLU, Cabbar Dayı, Sebahattin ÇOBANOĞLU, Musa ALAGÖZ, Yusuf BAŞKIRT, İsmail ALACA, Aşık İslam ERDENER, Murat ÇOBANOĞLU, Şeref TAŞLIOVA, Tellal Hasan, Cimo Eziz, Şişko Nurettin, Topal Rıza, Abdullah TAŞDEMİR, Elikki (boyacı), Tavukçu Umut, Boyacı Seyfullah, Çolak Talip, Pekoz, Göbek Maksut, Hökü, Mevlüt, Caççı(davulcu), İmdat, İslam, Sebzeci Beko, Topal Alim, Necef BULUT, Keresteci Aslan Emi, Sarı Heşim, Karabekir, Dr. Abbas TURANTAN, Ballo, Nazim, Eli Çavuş, Şişko Elekber, Şimişkacı Cello, Dondurmacı Mamoş, Memet  Dayı, Memet YILMAZ, Ahmet YILMAZ ve daha niceleri artık kaf dağının ardındalar. Caddelerde gezerken içimizden ‘AY EMİ DALAGAMÇI’ diye bağırmak geliyor ama kamçı atabilecek biri yok onlarda kaf dağının ardında kaldı.

Şehrimiz caddeleri ve binaları yerinde, yerinde olmayan yaşadıklarımız ve o insanlar. Anılar, hatıralar hepsi artık kaf dağının ardında. Şimdi yaşayanlara kadir kıymet bilmelerini tavsiye ediyorum. Mutluluklar.

Servet ERİŞEN 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum