1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penis Protezi Ameliyatı
Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penis Protezi Ameliyatı

Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penis Protezi Ameliyatı

Sertleşme sorunu erkeklerde penisin cinsel ilişki öncesinde sertleşememe sorunudur. Bu sertleşme gerçekleşmediği sürece sağlıklı bir cinsel birliktelik gerçekleştirilemeyebilir.

A+A-

Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penis Protezi Ameliyatı

Sertleşme sorunu erkeklerde penisin cinsel ilişki öncesinde sertleşememe sorunudur. Bu sertleşme gerçekleşmediği sürece sağlıklı bir cinsel birliktelik gerçekleştirilemeyebilir.

 Dünya geneline bakıldığında bu sorunla karşılaşan erkeklerin oluşturduğu yüzdeliğin ciddi bir yüzdelik olduğu görülmektedir. Genel bir görüşe göre bu hastalığın yaş aralığıyla da alakasının çok olduğu söylenmektedir. 40 yaş sonrası erkeklerin yüzde onunda görülen hastalık 60 yaş üstünde yüzde 49 gibi ciddi bir rakama ulaşmaktadır. Ve yapılan bazı araştırmalara göre sertleşme bozukluğu yaşayan erkeklerin yüzde 50 sinden fazlasının tedavi almadığı görülmektedir.

 Sertleşme bozukluğunun görüldüğü kişilerde psikolojik sorunların da varlığı görülmektedir. Duygu durum bozukluğu, sosyal ilişkilerde problemler, yaşam kalitesinde düşüş gibi sorunlar gözlenmektedir. Bu sorunları yaşamamak ve sağlıklı bir şekilde sorunların üstesinden gelebilmek için doktor kontrolünde tedavilere başvurulması gereklidir. Sertleşme sorununun görülme nedenleri:

-Ergenlik döneminde yaşanan fiziksel veya duygusal herhangi bir sorun

-Stres

-Yoğun iş temposu

-Yorgunluk, dinlenememe

-Özel hayatın neden olduğu olumsuzluk

-Kaygı

Bunlar genel psikolojik ruh halinin hastalık üzerinde olumsuz etki gösterdiği alanlardır. Bir de sertleşme bozukluğunun fiziksel nedenleri vardır.

-Kalp rahatsızlığı

-Kan damarlarının tıkalı olması

-Kolesterolün yüksek olması

-Yüksek tansiyon

-şeker hastalığı

-aşırı kilolu olma hali

-hormon bozuklukları

-sigara ve alkolün fazla tüketimi

-madde bağımlılıkları

-prostat tedavisi görülmüş olunması

Sertleşme Bozukluğu Tedavisi

 Tedavinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için öncelikle hastalığın sebeplerinin iyi araştırılması gereklidir. Eğer sorun psikolojik sebeplerden kaynaklanıyorsa ilaç tedavisine başvurmadan önce psikolojik tedavi alınmalıdır. Psikolojik bir sebepten değil de fiziksel bir sebepten kaynaklanıyorsa farklı tedavi yöntemlerine başvurulmalıdır. Fiziksel sebepler iyice saptanmalı ve hastaya en uygun tedavi yöntemi seçilmelidir. Sertleşme bozukluğunun tedavisinin dört ana yöntemi olduğu söylenebilir. Bunlar:

-İlaç tedavisi

-Vakum aleti

-Penise direkt olarak uygulanan enjeksiyon tedavi yöntemi

-penis protezi ameliyatı

Bu ana yöntemler dışında bir tedavi yöntemi olmaktan çok bir terapi türü olan şok dalga terapisi de vardır. İlgili doktor tarafından önerildiği zaman bu tedavi yöntemi de göz önünde bulundurulabilir.

 Penis Protezi Nedir?

 En son teknoloji sertleşme sorunu tedavisi olarak bilinen penis protezi sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Bu yöntem yaklaşık 1 saat süren cerrahi bir operasyonla gerçekleştirilir. Normal şartlarda cinsel ilişki öncesinde kanla dolan penis damarları sertleşme bozukluğu yaşayanlarda dolmaz. İşte penis protezleri bu damarlara yerleştirilerek penisin sertleşmesini sağlamaktadır.

 Bükülebilir ve şişirilebilir olmak üzere iki çeşit protez vardır. Hastalar tarafından şişirilebilir protez daha kullanışlı bulunduğundan daha çok tercih edilmektedir. Tabi hastaya en uygun protez çeşidi için doktorla görüşülmeli ve tüm gerekli tetkikler yapıldıktan sonra karar verilmelidir.

sertlesme-sorunu-tedavisi-ve-penis-protezi-ameliyati-1.jpegsertlesme-sorunu-tedavisi-ve-penis-protezi-ameliyati-2.jpegsertlesme-sorunu-tedavisi-ve-penis-protezi-ameliyati-3.jpegsertlesme-sorunu-tedavisi-ve-penis-protezi-ameliyati-4.jpegsertlesme-sorunu-tedavisi-ve-penis-protezi-ameliyati-5.jpegsertlesme-sorunu-tedavisi-ve-penis-protezi-ameliyati-6.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.