1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SERKA 2. Van Turizm Fuarına katıldı
SERKA 2. Van Turizm Fuarına katıldı

SERKA 2. Van Turizm Fuarına katıldı

Serhat illerini temsilen Serhat Kalkınma Ajansı’nın da katıldığı 2.Van Turizm Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı.

A+A-

SERKA, serhat kentlerinin komşu iller ile İran’da tanıtımının sağlanması ve Doğu Anadolu bölgesinde düzenlenen turizm fuarına destek olmak amacıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl dadört ilimizin İl Kültür Turizm Müdürleri ve İşletmeleri ile birlikte Van Turizm Fuarı’na katıldı.İkincisi düzenlenen fuar, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Akyıl, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van Valisi Münir Karaloğluve KültürTurizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın konuşmaları ile açıldı.

Açılış konuşmalarında turizm konusunda ülkemizin büyük ilerlemeler kaydettiği vurgulanarak, özellikle iç turizm alanında artan hareketliliğin değerlendirilmesi, turizm ve kültürel potansiyelimizin pazarlanmasına yönelik çabaların yoğunlaşması gerektiği dile getirildi. Konuşmacılar, son zamanlarda dış politika alanında doğu ve güney doğudaki sınır komşularımız ile sınırmailto:[email protected] ticareti ve vize işlemlerine getirilen kolaylıklar nedeniyle turist giriş – çıkışlarında beklenenin üzerinde bir hareketlilik yaşandığına vurgu yaptılar. Kültür ve Turizm Bakın Ertuğrul Günayise konuşmasında, Sarıkamış Kayak merkezi, Ani harabeleri ve İshak paşa sarayının büyük turistik cazibeye sahip olduğunu söyledi veturizm sektörünün bölgeye iş imkanları ve ekonomik kalkınmanın yanı sıra, sosyal birlikteliğin ve huzur ortamının getirilmesinde katkı sağlayacağını belirtti.

Açılıştan sonra Bakan GünaySERKA standını ziyaret ederek bilgi aldı. Stantta bulunan fotoğraflar hakkında sorular soranErtuğrul Günay,serhat illerinin sahip olduğu değerleri iyi koruması ve ekonomik açıdan kullanması gerektiğinevurgu yaptı. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Günay’a Kars iline ait 1941 yılındaçekilmiş bir fotoğraf ile Ajansın hazırladığı hediye paketi takdim edildi.

2. Van Turizm Fuar’ı 9 Ekim 2011 Pazar gününe kadar açık kalacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.