1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Serdar Arpaçay ve Batuhan Karaçanta 10 Ülkede Kafkas Halk Oyunları’nı ve Türk kültürünü tanıtacak
Serdar Arpaçay ve Batuhan Karaçanta 10 Ülkede Kafkas Halk Oyunları’nı ve Türk kültürünü tanıtacak

Serdar Arpaçay ve Batuhan Karaçanta 10 Ülkede Kafkas Halk Oyunları’nı ve Türk kültürünü tanıtacak

Karslı hemşehrilerimiz müzisyen ve oyuncu Serdar Arpaçay ve Batuhan Karaçanta, Sümer Halk Oyunları Topluluğu (SÜMHOTER) ile onu aşkın ülkede Kafkas Halk Oyunları’nı ve Türk kültürünü tanıtacak.

A+A-

Yunanistan, Makedonya, Macaristan, Avusturya, Hollanda, İsveç, Danimarka, Polonya, Romanya ve Bulgaristan’da Kafkas Halk Oyunları’nı sergileyecek olan Serdar Arpaçay ve Batuhan Karaçanta Türkiye'nin ve Kars’ın tanıtımına da katkı sağlayacak.

SÜMHOTER Hakkında ;

Türk Halk oyunları, Halk Müziği ve Halk giysileri ile Türk el sanatlarının araştırılması, yaşatılması ve en geniş halk kitlelerine tanıtılması amacıyla çalışmalarını amatör bir ruh ve kendi olanakları ile sürdüren, 44 yıllık geçmişi ve Uluslararası tecrübesiyle Türkiye'nin tanıtımında üzerine düşen görevi büyük bir başarı ile yapan ve kültürümüzü izleyenlerin takdirlerini kazanarak sergileyen Kulübümüz, SÜMHOTER-Sümer Halk Oyunları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü ; 1973 yılında Sümerbank Folklor kolu olarak kurulmuş, 1974 yılında dernek statüsünde faaliyetine başlamış, 1984 yılında İtalya’nın Pescara şehrinde yapılan ve yirmi üç ülkenin katıldığı Halk oyunları yarışmasında Dünya ikinciliğini ülkemize kazandırmıştır.

Kurulduğu günden beri, on bini aşkın gence, Türk folklorunu sevdiren, halk danslarını bir tanıtım aracı olarak ele alan ve onları Türk Kültürünün birer elçisi olarak yetiştiren SÜMHOTER, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 1998 yılında düzenlenen Dernekler arası Halk Oyunları Yarışmasında Türkiye Birincisi, 2005 ve 2008 yıllarında Türkiye İkincisi olmuştur. Cumhuriyetimizin 75 inci ve 80 inci yılı dolayısıyla, TC. Dışişleri Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanlığınca yurt dışında düzenlenen  kutlama programlarına da katılan SÜMHOTER,  Fransa Devlet Televizyonu TV 5’de yayınlanan ve yetmiş beş ülkede izlenen “ Le Monde est a vous ” adlı programda gösteri yapmış iki Türk Folklor grubundan biridir.

Anadolu’nun 10 değişik yöresinin oyunlarını otantik kostümlerle sergileyen SÜMHOTER, Türk kültürünün tanıtılması açısından Uluslar arası festivallere davet edilmiş ve Türk Halk oyunlarını Fransa, Avusturya, İtalya, Almanya, Cezayir, İspanya, Romanya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Yunanistan, Macaristan ve A.B.D. gibi birçok ülkede sergilemiştir.

12bd0fd6-de43-485e-8a54-74fbc838cb07.jpg143f797f-c119-47b5-bdc3-09fe554e90e1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.