1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Serbest bırakılsın açıklaması
Serbest bırakılsın açıklaması

Serbest bırakılsın açıklaması

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), üyeleri tutuklu bulunan arkadaşlarının serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı.

A+A-

Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At Heykeli önünde toplanan KESK üyeleri, arkadaşlarının tutuklu olmalarına rağmen mahkemelerinin yapılmadığını söylediler.

 

KESK adına açıklama yapan Eğitim Sen Kars Şubesi Başkanı Ahmet Adıgüzel, insan haklarından, sendikal haklardan, halk iradesinin üstünlüğünden, diyalogdan ve barıştan söz edilirken; günlük yaşamda var olan hakların bile kısıtlandığını, ifade özgürlüğü kapsamındaki eylem ve etkinlikler engellenerek yasa dışı faaliyetler kapsamında ele alındığını, çalışma yaşamında yeni yasaklara imza atıldığını belirtti.

 

Ahmet Adıgüzel; "KESK'e yönelik baskılar özellikle son iki-üç yıldır daha da yoğunlaşmıştır. Bunda en önemli etkenin Kürt sorunun demokratik çözümü beklentisinin yerini yeniden çatışmalı bir sürece, inkar ve tasfiye anlayışına bırakmış olmasıdır. Baskıların bir diğer boyutu çalışma yaşamında hak gasplarına yol açan çok sayıda yasa, genelge, yönetmelik ve tebliğlerdir. Kürt sorununda, ülkenin demokratikleşmesinde ve çalışma yaşamında demokratik ilkeleri, özgürlükleri savunan konfederasyonumuz bu nedenle hedef haline getirilmiştir" dedi.

 

Adıgüzel; "Bu baskıların sayısız örneğini yaşadık. Konfederasyon genel merkezimiz basıldı, eski ve yeni genel merkez yöneticilerimiz gözaltına alındı, tutuklandı. Gözaltı ve tutuklamalarla kamu emekçileri yıldırılmak, sindirilmek istenmektedir. Bu yolla tüm kamu emekçilerine gözdağı verilmek istenmektedir. Sendika genel başkanlarımız ve MYK üyelerimiz önce görevden alındı, mahkeme kararlarıyla döndüklerinde bu kez tutuklandılar. En son DİVES genel başkanımız Lokman Özdemir'in tutuklanması bunun

 

örneğidir. Şu anda 9 KESK'li arkadaşımız çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunmaktadır. Aylardır tutuklu olmalarına rağmen bu arkadaşlarımızdan yarısından fazlasının daha ilk duruşmaları bile yapılmamıştır" diyerek tepki gösterdi.

 

Faikbey Caddesi üzerinde polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken, kalabalık basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.