1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Seramik Hamuru
Seramik Hamuru

Seramik Hamuru

El sanatlarının başında gelen ve birçok kişinin ilgisini çeken dallardan biri de seramik sanatıdır.

A+A-

Seramik Hamuru

El sanatlarının başında gelen ve birçok kişinin ilgisini çeken dallardan biri de seramik sanatıdır. Elbette ki seramik sanatını gerçekleştirmek için seramik hamuru kullanılır. Seramik hamuru ise kendi içinde ikiye ayrılır. Bunlar hazır hamur ve çamur olmaktadır. Hazır hamur, kili yoğurarak istenilen şeklin verilmesi ile olur. Hava ile temasında direkt olarak kuruyarak seramik yapısını alır. Elbette ki daha sonra renklendirme çalışması yapılabilir. Çamur ise daha profesyonel kullanım içindir. Çamurdan yapılan seramik daha sonra fırınlanır. Bu şekilde de kullanılabilir.

Seramik Hamuru Kullanımı

Seramik günümüzde hobi ve meslek olarak yapılan bir sanat dalıdır. Her seviye için uygun olan seramik hamuru ile eşsiz tasarımlar yapabilirsiniz. Seramik hamurunun fırınlanma aşaması ile daha sonrasında gıdalarınızda kullanabilirsiniz. Fakat hazır kil hamurunda bu şans olmamaktadır. Çünkü hazır seramik hamuru daha çok dekoratif ürünlerde kullanılır.

Kuruyan seramik hamuruna zımpara yapılarak pürüzsüz olması sağlanır. Tasarım aşamasında ise su bazlı boya tercih edilir. Elbette ki daha parlak ve çizilmemesi için de verniklenir. Seramik hamurlarına avantajlı fiyatlarla ulaşmak için https://www.guvensanat.com/seramik-hamuru sayfasını inceleyebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.