1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selim'de Trafik Semineri
Selimde Trafik Semineri

Selim'de Trafik Semineri

Kars’ın Selim ilçesinde Emniyet Amirliği tarafından ilköğretim öğrencilerine “Trafik” konulu seminerleri verildi.

A+A-

Çocuk yaşta verilen eğitimin ne kadar önemli ve kalıcı olduğu bilincinden yola çıkan selim Emniyet Amirliği Trafik Denetleme Büro Amirliğince, okul öncesi çocuklara ve ilköğretim öğrencilerine trafik bilgisi vermek ve kurallara uyma alışkanlığı kazandırmak amacı ile okullarda seminerler verildi.

 

Öğrencilere yönelik trafik güvenliği ve yaya güvenliği ile ilgili verilen seminerlerde, eğitici videolar ve slayt gösterileri yapıldı. Temsili öğrenci grubu oluşturuldu ve İlçe Emniyet Amirliğine ziyaretler düzenlendi. İlçe kamu kurum ve kuruluşlarının araçlarına, toplu taşıma araçlarına ve gönüllü özel araçlara kırmızı renkli kurdele bağlandı ve kamu kurumlarına eğitici afişler asıldı.

 

Üzerine görev düşen kurum ve kuruluşların “Trafik” hususunda yapılacak yatırımların karşılığının yıllar sonra “Binlerce can” ile ödüllendirileceği bilinciyle hareket edildiğinin vurgulandığı programlar kapsamında; denetlemelere ve eğitim çalışmalarına yılın 365 günü devam edileceği kaydedildi.

 

Selim Emniyet Amirliği’nden yapılan açıklamada, “Trafik kazaları; ülkemiz genelinde her yıl binlerce vatandaşımızın ölümüne on binlercesinin yaralanması ve sakat kalmasına neden olan en büyük sorunlardan birisidir. Bu sorunların aşılması ve kayıpların en aza indirilmesi için altyapı çalışmaları ve denetim faaliyetlerinin yanı sıra, eğitimin de önemi büyüktür. Sürücü eğitimleri; sürücü kursları vasıtasıyla belirli bir aşamaya getirilmiş, ancak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın trafik güvenliği ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirilmeleri konusunda daha fazla ve etkili çalışmalar yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.