1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selim Şantiyeye Döndü
Selim Şantiyeye Döndü

Selim Şantiyeye Döndü

Selim Belediye Başkanı icraatlarını anlattı.

A+A-

Kars’ın Selim İlçesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Muhittin Yücel, 1 yılını doldurduğu başkanlık görevinde elde ettiği başarıların sırrını açıkladı. İlçeyi adeta şantiyeye çeviren başkan bu yıl da önemli projelere imza atacaklarını söyledi.

 

2009 yerel seçimleriyle birlikte Belediyeyi devralan Başkan Muhittin Yücel, Belediye binasını harabe ve yıkık bir şekilde devraldıklarını, personeli hoş tutacak durumda olmadığı için işe Belediye binasının restoresi ve iç donanım düzenlemesiyle başladıklarını söyledi.

 

Şu anda Belediye binasının fevkalade güzel olduğunu belirten Başkan Muhittin Yücel, ilçede şantiyeyi andıran çalışmalar yaptıklarını ve gece-gündüz bu çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

 

Başkan Yücel, çalışmalarla ilgili, “Bütün personellerimizin odalarının donanımını ve dizaynlarını gerçekleştirdik. İnşaat sezonunun başlamasıyla birlikte halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve gerçekleştirmek için yoğun bir çabamız var. Garaj caddesi dediğimiz caddenin kilit taşla yapımını gerçekleştirdik. Kaymakamlık binasının önündeki yola geçtik ve orayı da bitirdik. Şu anda da Selim-Kars istikametindeki ve ilçe merkezindeki yola geçtik. 1950 ve 1960’lı yılların yolunu andırıyordu. Bu yolda da kilit taş ve parke taşla yapılması işine başladık.” dedi.

 

ÖLÜLERİN KIYMETİNİ BİLMEYENLER DİRİLERE DE SAYGI GÖSTERMEZLER

 

Başkan daha sonra şunları söyledi:

 

“Zaman zaman ilçemizde yağmur sularıyla birlikte sele karşı önlemler alınması adına garajımıza doğru giden selin dere yatağını değiştirdik. Kars çayına akmasını gerçekleştirdik. İlçemiz merkez kabristanı yürek burkan bir durumdaydı. İnsan vicdanının sızlatan dere yatağı, sağda ve solda bulunan kabirleri alıp götürür bir şekildeydi. Ölülerin kıymetini bilmeyenler dirilere de saygı göstermezler. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) Efendimizin bir hadisi şerifi vardır. “Kabirleri çokça ziyaret edin ki, ölümü hatırlayasınız.” Bizde hadisi şerifin vermiş olduğu bu ışık doğrultusunda kabristanda bulunan dere yatağı ıslah çalışmalarını başlattık ve yarılamış durumdayız. İnşallah kabristanda yaşanan bu sorunda böylelikle giderilmiş olacak.”

 

HİZMETLERİN NE ÖNÜ OLUR NEDE SONU

 

Başkan Yücel ayrıca, “Yapılacak hizmetlerin ne önü olur nede sonu olur.” diyerek, “İlçe merkezinde henüz bugüne kadar yapılmamış kaldırımları var. İnşallah bu yıl bunları da tamamlayacağız. Yine ilçemizde taşımayla ilgili bir sorun vardı. Belediyemize ait iki aracımız vardı. Bizler bunları trafikten çektik. İlçemizdeki taşıma kooperatifleriyle de anlaşarak 18 tane halk otobüsü uygulamasına geçtik. Hem Kars merkeze hem de ilçelere hizmet verecek bir projedir. İlçemizin büyük ihtiyaç duyduğu park ve bahçeler yapmak bu konuyla ilgili Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelik bir park yapacağı sözünü geçen seneden vermişti. Bu senede tamamlamak üzere görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.