1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selim Lisesi, robot yarışmasında birçok liseyi geride bırakarak 5. oldu 
Selim Lisesi, robot yarışmasında birçok liseyi geride bırakarak 5. oldu 

Selim Lisesi, robot yarışmasında birçok liseyi geride bırakarak 5. oldu 

Selim Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin Kafkas Kartalları takımı, dünyanın en prestijli liselerarası robot yarışmalarından birisi olan ‘FIRST Robotics Competition’ un İstanbul’daki Türkiye ayağına katıldı. 

A+A-

Programlı Anadolu Lisesi’nin Kafkas Kartalları Takımının Kafkas Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ile üretmiş olduğu “KARSAK” isimli robot, yarışmaya katılan SEV Amerikan Koleji, Robert Koleji gibi birçok prestijli liseyi geride bırakarak 42 lise arasından 5. olmayı başardı.
Ülker Sport Arena’da düzenlenen yarışmada, Selim Lisesi ekibi ilk aşamada pek ilgi görmemiş olmasına karşın rakiplerini şaşırtarak 5. oldu. Her yıl farklı görevleri yerine getirecek robotların yarıştığı Amerika kökenli lise öğrencilerinin gelecek kariyerleri için çok önemli mesafe taşı olan yarışmanın İstanbul’daki Türkiye ayağında Selim Lisesi’nin de aralarında bulunduğu birçok takım kıyasıya yarıştı. 
Yarışma İle ilgili tecrübelerini paylaşan takım elçisi öğrenci Alpaslan Gök, ilk etapta yarışmada hem çömez takım olmaları hem de doğuda bir ilçedeki devlet okulu olmalarından dolayı diğer takımların kendilerine mesafeli durduğunu gördüklerini belirterek, çeyrek finale yükseldikten sonra büyük bir ilgi ve alakayla karşılaştıklarını belirtti. 
Beden Eğitimi Öğretmeni Özkan Aras önderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sena Açıkgöz’ün destekleriyle yarışmaya katılan lise öğrencileri, Alparslan Gök, Barış Açak, Mustafa Kemal Koç, Sibel Atmaca, Nazar Polat, Çimen Polat, Eren Güman, Nazan Sultan Yazıcı ve Doğancan Batıbay ve Kafkas Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü Öğretim Görevlisi Fatih Alibeyoğlu ile Arşaştırma Görevlisi Muhammet Çil önderliğinde Makine Mühendisliği öğrencileri Ali Aydın Can, Furkan Balta ve Üner Can Serttaş ürettikleri robot ile göz doldurdu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.