1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehitlerimiz tiyatro oyunuyla canlandırıldı
Şehitlerimiz tiyatro oyunuyla canlandırıldı

Şehitlerimiz tiyatro oyunuyla canlandırıldı

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri, Sarıkamış Şehitleri Özel Programı ve Ağıt Programı ile devam etti.

A+A-

Programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Muhammet Gürbüz ile birlikte yurdun dört bir yanından Sarıkamış’a gelen vatandaşlar katıldı.

Kafkas Üniversitesi Sarıkamış BESYO Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program, Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış Şehitleri konulu tanıtım filmi perdeye yansıtıldı.

Daha sonra da Ak Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç bir konuşma yaptı. Kılıç’ın ardından da Genlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç vatandaşlara seslendi. Bakan Kılıç, öncelikli olarak Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliklerine katılan tarih öğretmenlerine de çağrıda bulundu. Birlik ve beraberlik mesajları veren Bakan Kılıç, “2023’e 8 sene kaldı. Cumhuriyetimizin 100. yılı. 2053, 2071; bu hedefte ilerlemek için hep beraber yürüyeceğiz. Birlik olacağız, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu haykıracağız. Farklılıklarımız ayrılık vesilesi değildir, birliktelik vesilesidir. Vatan uğrunda, inanç uğrunda ölenler ölü değildir. Sizlerde birlikteliğiniz ve beraberliğinizle bu ülkenin ve bu milletin geleceği olacaksınız. Onların bize bırakmış olduğu mirası en üst şekilde taşıyarak ülkemizi geleceğe taşıyacağız:” dedi.

AHMET YENİLMEZ’İN DE OYNADIĞI TİYATRO OYUNU İZLEYENLERİ BİR ASIR ÖNCESİNE GÖTÜRDÜ

Bakan Kılıç’ın ardından da ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez’in oynadığı ve yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun sırasında salonu dolduranlar ve protokol mensupları zaman zaman gözyaşları eşliğinde oyunu izledi. Oyunda bir asır önce Allahu Ekber dağlarında donarak kardan kefen giyen on binlerce Mehmetçiğin şahadet şerbeti içmesi salonu dolduran binlerce vatandaşı bir asır öncesine götürdü. Nefeslerin kesilerek izlenen oyunda Ahmet Yenilmezin performansı beğeni toplandı. Temsili olarak Enver Paşa Hafız Hakkı Paşa’nın Enver Paşa’nın veda mektubunu okuduğu oyunda donarak şehit olan askerlerin sahneye koyduğu görüntülerde gerçeği aratmadı. Oyunun sonunda ise İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran Ahmet Yenilmez sahneden inerek protokol mensupları ve vatandaşlarla göze göze gelerek performansını devam ettirdi. Bu sırada küçük bir kızın İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ağlayarak okumasının da perdeye yansımasına eşlik eden Yenilmez, salonu dolduran binlerce vatandaşı daha da duygulandırdı. Oyunun sonunda ise Yenilmez ve tiyatro ekibi sahneden ayrılırken salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.

Tiyatro oyunun ardından özel program sanatçı Orhan Çakmak ve ekibi tarafından hazırlanan ağıt programının ardından son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.