1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir
Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir

Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir

Kars Valisi Rahmi Doğan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Vali Doğan mesajında şu görüşlere yer verdi : "Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde millet olarak varlığımızı sürdürürken, yine onların sayesinde bu topraklarda huzur içinde yaşamakta ve geleceğe güvenle bakmaktayız. Onlardan aldığımız güç ve ilhamla büyük ve güçlü Türkiye hedefine emin adımlarla ilerliyoruz.

Şu husus iyi bilinmelidir ki; milletimizin bekası için çocuklarımızı, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir bilinçte yetiştirmeliyiz. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Sakarya'da, Dumlupınar'da yaşanan destanları ve ardındaki ruhu iyi anlatmalı, aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz. Çünkü; milletin ve vatanın bekası, şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkündür.

Devletimiz; şehit ve gazilerimize sunulabilecek her türlü hak ve imkanın onların fedakarlıklarının karşılığı olamayacağının bilinciyle; gazilerimizin saygınlıklarına yakışır imkân ve şartlara kavuşturulması, aziz şehitlerimizin emaneti olan yakınlarının sorunlarının çözümü için yoğun gayret göstermektedir. Bu bağlamda; devletimizce özelliklerle son dönemde yapılan düzenlemelerle gazilerimiz ve şehit ailelerimize çeşitli haklar ve ayrıcalıklar tanınmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelede,  terörle mücadelede ve hain darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.