1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sebze Meyvede Iğdır Bereketi
Sebze Meyvede Iğdır Bereketi

Sebze Meyvede Iğdır Bereketi

Geçen sene Ramazan ayında tavan yaptığı belirtilen sebze meyve fiyatları, hava şartlarının iyi seyretmesi ile bu kez düşüş eğilimine girdi. Özellikle Iğdır´da yetişen sebze ve meyvelerin pazarlarda ve marketlerde yerini almasıyla fiyatlar düştü.

A+A-

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle pazarlara bolluk ve bereket geldiğini belirten Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya, sebze ve meyve fiyatlarının geçen Ramazan ayının aksine bu sene düşüş eğilimine girdiğini söyledi. Bahar aylarında bol yağışlar sonrası sektör temsilcilerinin 'Bu sene meyve sebze ucuz olacak, vatandaş doya doya yiyecek' yönündeki açıklamalarının doğru çıktığına işaret eden Kaya, geçen sene sıcaklar sebebiyle Ramazan ayında sebze meyve fiyatlarının tavan yaptığını hatırlattı.

KARSİAD Genel Sekreteri Kaya, şunları söyledi: "Bu sene bölge insanının ve Iğdırlının duası kabul oldu. Bölgemizde değişik illerden haber alıyoruz, pazarları geziyorum. Her şey bol, pazarlara Ramazan´la birlikte bolluk ve bereket gelmiş. Ramazan´dan önce pazarlarda 1,5 liradan satılan patates 75 kuruşa, Iğdır domatesi pazarlara çıkmadan 2 lirayı aşan domates fiyatı bugün 60 kuruşa düşmüş durumdadır. Her şey yolunda, karpuzda fiyat artışı bekliyorduk, çok şükür o da olmadı. Karpuz pazarlarda kilosu 50 kuruştan satılıyor. Kavunun tanesi 1 liraya kadar düştü; biber, patlıcan fiyatları beklenenin altındadır. Pazarlarda vatandaş rahat rahat sepetini dolduruyor. Allah çok bereketli bir coğrafyada yaşamayı nasip etmiş bizlere. Ramazan´da fırsatçıların beklediği olmadı, her şey bollaştı. Bazıları ürünlerin hasatı için Ramazan ayını bekledi, ama nafile fiyatlar artmadı."

Diğer taraftan et fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlara pazarlarda alternatif olarak alabalık sunuluyor. Alabalığın kilo fiyatının 10 lira olması vatandaşı memnun ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.