1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şaydulin : rakip değiliz
Şaydulin : rakip değiliz

Şaydulin : rakip değiliz

Şevket Şaydulin: Kars-Akhalkelek Demiryolu bizim için rakip değil.

A+A-

Dün bir basın toplantısı düzenleyen ‘Güney Kafkasya Demiryolları A.Ş.’ Genel Müdürü Şevket Şaydulin ; ‘Ermeni-Türk sınırı açılsın, kendileri ne istiyorlarsa inşa etsinler. Kars-Akhalkelek Demiryolu bizim için rakip değil’ dedi.

 

Şaydulin ‘Kars-Akhuryan alternatifi; daha kısa ve kapasitesinin daha yüksek olması ve ücretlerinin düşük olacağından, yük nakilleri için ekonomik olarak daha kazançlı’ dedi.

 

Kars-Akhalkelek Demiryoluyla azami 6-8 vagon seyr edebilir, Kars-Akhuryan hattıyla 3000 tona kadar yük nakledilebilinir.

 

Şaydulin’e göre Türkiye’de Kars-Akhuryan Demiryolu’nun faaliyetiyle ilgilenen yatırımcılar var ve lojistik sisteme çeki düzen vermek için yatırım yapmaya hazırlar. Ancak ‘Güney Kafkasya Demiryolları A.Ş.’ Gn. Md. Tükiye tarafında şu anda ne gibi çalışmalar yürütüldüğü konusunda bilgi sahibi değildi. Sınır boyundaki Akhuryan istasyonuyla ilgili olarak ise Şaydulin, buradaki lojistik merkezin trenlere hizmet etmeye hemen hemen hazır olduğunu belirtti.

 

Şaydulin ifadesinde ‘Avrupa’dan Asya’ya en kısa yol Ermenistan’dan geçiyor, bu transit ülkeye dönüşme olanağı sağlıyor’ beyanında bulundu.

 

 

UYARI : Haberlerin yasal olmayan yollarla kopyalanması yasaktır. Lütfen bu uyarıyı dikkate alınız ve yasal olmayan yollarla kopyalama yapmayınız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.