1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkmış Keklik Vadisi'ne neden seyir terası yapılmıyor
Sarıkmış Keklik Vadisi'ne neden seyir terası yapılmıyor

Sarıkmış Keklik Vadisi'ne neden seyir terası yapılmıyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Keklik Vadisinin başlangıç noktasındaki Şelale karşısına seyir terası yapılmaması büyük tepki çekiyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

90 bin Mehmetçiği bağrında barından kış turizminin merkezi Sarıkamış ilçesi doğal güzellikleri ile de yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Her karışı, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan, tarihi kimliği ile de adından söz ettiren Sarıkamış, son yıllarda yapılan çeşitli yatırımlara rağmen doğal varlıkları ve güzellikleri bu yatırımların gölgesinde kaldı.

Dört mevsim ayrı doğal özellikleri görülmeğe değer olan Sarıkamış’ta bulunan sarıçam ormanı arasında bulunan Keklik Vadisi, her nedense görmezden geliniyor. Bir zamanlar terör nedeniyle göz ardı edilen Keklik Vadisi artık her geçen gün ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Vadiyi ziyaret eden ve çevresinde piknik ve spor yaparak hoşça vakit geçiren ziyaretçiler, seyir terası olmadığı için büyük tehlike yaşıyor.

Keklik Vadisinin başlangıç noktasında bulunan yaklaşık 70 metre yüksekliğindeki Keklik Şelalesinin karşı tarafından bulunan tepe her gün sayısız yerli ve yabancı ziyaretçiyi misafir ediyor. Bu noktadan şelaleyi ve vadinin doyumsuz güzelliğini seyretmek isteyen vatandaşlar seyir terası olmadı için büyük tehlike yaşıyor. Tepeden arka plana şelaleyi alarak hatıra fotoğrafı çektirenler şiddetli rüzgarla birlikte 70 metre aşağıya düşme riski yaşıyor.

Özellikle yaz aylarında yöreye has mor lale ve binbir renkli çiçeklerin açtığı bölge adeta büyülüyor. Sarıkamış ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki 2 bin 100 rakımlı, sarıçam ormanlarıyla kaplı, bölgede ayı, kurt, karaca, vaşak, tilki gibi birçok yaban hayvanı da barınma imkanı buluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.