1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış'tan Pakistan'a yardım
Sarıkamıştan Pakistana yardım

Sarıkamış'tan Pakistan'a yardım

Sarıkamış'tan Muhammed İkbal'in torunlarına vefa...

A+A-

Kars Sarıkamış FEM Dershanesi, muson yağmurları nedeniyle tarihin en büyük sel felaketlerinden birini yaşayan Pakistan halkına yardım eli uzattı.

 

Dershane öğretmen ve öğrencilerinin topladığı paralar, Pakistan'daki Müslümanlara ulaştırılması amacıyla Kimse Yok Mu Derneği'nin hesabına yatırıldı.

 

Muson yağmurlarının sebep olduğu selle üç haftadır mücadele eden Pakistan'a yardımlar devam ediyor. Sarıkamış FEM Dershanesi öğrencileri de harçlıklarından biriktirdiği parayı öğretmenlerine vererek Pakistan'a ulaştırılmasını istedi. Öğretmenlerin de yardımlarıyla toplanan para Pakistan için yardım kampanyası düzenleyen Kimse Yok Mu hesap numaralarına aktarıldı.

 

Dershane Müdürü Serkan Akyürek, gönüllerinden geçen kadar olmasa da imkânları ölçüsünde toplanan yardım ile sular altında kalan Pakistanlıların acılarını paylaştıklarını göstermek istediklerini belirtti.

 

Dershane kayıt görevlisi Muhammed Göktaş ise Kurtuluş Savaşı yıllarında Muhammed İkbal'in yönlendirmesiyle Pakistanlı hanımların kollarındaki bilezikleri çıkarıp Türkiye'ye gönderdiğini hatırlatarak, "Bu yardımımız ona karşılık gelmez ama kayıtsız kalamayacağımız için harçlıklarımızı vererek vefa örneğini sergilemek istedik. Dünyanın duyarsız kaldığı Pakistan halkının durumunu görmemezlikten gelemezdik, duyarsız kalamazdık. Şu an oradaki kardeşlerimizin durumuna dünya seyirci kalmakta, biz seyirci kalamazdık. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.