1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış’a tekstil atölyesi kurulacak
Sarıkamış’a tekstil atölyesi kurulacak

Sarıkamış’a tekstil atölyesi kurulacak

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” kapsamında Sarıkamış ilçesine 200 kadın ve gencin istihdam edileceği tekstil atölyesi kurulacak.

A+A-

Genç işsizliği sorunu ile mücadele kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokole istinaden başlatılan “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” bu kez Kars’ın Sarıkamış ilçesinde uygulanacak. Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek ve istihdam edilebilirliğini sağlamak amacıyla yürütülen “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” kapsamında Sarıkamış’ta 200 kadın ve gencin istihdam edileceği tekstil atölyesi kurulacak.

Projenin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali tarafından imzalandı.

Proje kapsamında, Sarıkamış Millet Bahçesi Mevkiinde 1.500 metrekarelik kapalı alana sahip bir tekstil atölyesi ile sosyal alan yapılacak. Atölye bölgesinde belediyeye ait bir binanın da tadilatı yapılarak kreşe dönüştürülmesi hedefleniyor.

İnşaat işlerini Sarıkamış Belediyesi’nin yapacağı tekstil atölyesi, 200 kadın ve gencin istihdam edilmesi şartıyla özel sektöre kiraya verilecek. Projenin 15 ayda tamamlanarak hizmete başlaması amaçlanıyor.

sarikamis’a-tekstil-atolyesi-kurulacak-(1).jpgsarikamis’a-tekstil-atolyesi-kurulacak-(2).jpgsarikamis’a-tekstil-atolyesi-kurulacak-(3).jpgsarikamis’a-tekstil-atolyesi-kurulacak-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.