1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış'a hayran kaldılar
Sarıkamışa hayran kaldılar

Sarıkamış'a hayran kaldılar

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ın tanıtımı amacıyla Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından farklı ülkelerden davet edilen gazeteci ve acente temsilcileri, Sarıkamış ilçesine hayran kaldı.

A+A-

Bölge illerinin kış turizmi potansiyelini tanıtmak amacıyla SERKA'nın Rusya, Ukrayna, İran, Azerbaycan ve Gürcistan'dan davet ettiği 22 gazeteci ile seyahat acentesi temsilcileri, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kayak yaptı, bölgeyi atlı kızakla gezdi.

Kar motosikletleriyle orman safari turuna katılan grup, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. El sanatları merkezini de gezen konuklar, Obsidyen Taşı'ndan yapılan hediyelik eşya satın aldı.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yaptığı açıklamada, ''Tanıtım Turu'' organizasyonu kapsamında yabancı ülkelerden gelen gazeteci ve seyahat acenteleri temsilcilerinin Sarıkamış gezi programının iyi geçtiğini söyledi.

Konukların Sarıkamış'tan memnun ayrılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Ermiş, ''Gerek Kaymakamlık, gerekse belediye ve otel temsilcileri tanıtım için ellerinden geleni yaptılar. İnşallah yapılan bu emeklerin semeresini kısa sürede göreceğiz. Organizasyonu düzenleyen SERKA'ya ilçemiz adına teşekkür ederiz'' dedi.

İranlı gazeteci Alirıza Esfanjareh ise Sarıkamış'a ilk defa geldiğini belirterek, kentin tarihiyle, kültürüyle ve doğasıyla insanı büyülediğini ifade etti.

Gürcistan'dan gelen seyahat acente temsilcisi Natia Slagava da Sarıkamış'ın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade ederek, yakın zamanda komşu ülkelerle yapılacak bağlantılarla turizmin daha da gelişeceğini vurguladı.

Sarıkamış'tan ayrılan yabancı gazeteci ve seyahat acentesi temsilcilerinin, Çıldır Gölü, tarihi Ani Antik Kenti ile İshak Paşa Sarayı'nı da ziyaret edecekleri öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.