1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış ormanları çöpe teslim
Sarıkamış ormanları çöpe teslim

Sarıkamış ormanları çöpe teslim

Sarıkamış ormanları, bazı duyarsız vatandaşlar tarafından çevreye atılan çöplerle kirletilmeye devam ediyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars ile Erzurum’u birbirine bağlayan Keklik Vadisi yakınında bulunan çeşme ve çevresi de çevreye saçılan çöplerle utandıracak görüntüler sergiliyor. Bölgede bulunan doğal çeşmeden su içen ve orada bulunan minibüs içerisinde ve yakınındaki masalarda alabalık yiyen bazı vatandaşların da attığı çöpler kirlilik oluşturuyor. Aynı zamanda Keklik Vadisini gezmeye gelen ve bölgede mangal yapan bazı duyarsız vatandalar da geride çöp yığınları bırakmaya devam ediyor. Aynı çöp kirliliği acısı diye bilinen çeşme ve eski Kars - Erzurum yolu güzergahında da gözlerden kaçmıyor. Kış ve doğa turizmi ile dillere destan olan Sarıkamış ormanların birçok bölgesinde özellikle Cumartesi ve Pazar günleri piknikçiler de geride çöplerini bırakarak çevre felaketine neden oluyor. İlçede bulunan 2 bin 500 rakımlı Sulu Dere, Acısu, Kayak Merkezi, Şehitlik, Karanlık Dere ve Keklik Vadisi'nde bulunan Ördek Gölü, Küçük Şelale diğer doğal varlıklar çevresinde de aynı kirliliği görmek mümkün…

Dört mevsim renk cümbüşünün yaşandığı kızılçam ormanlarında yaşama tutunmaya çalışan yaban hayatı da çevre kirliliğinden olumsuz etkilenirken, bölgede bulunan boz ayı yavruları piknikçilerin geride bıraktığı pet şişlerle oynuyor. Sarıkamış ormanlarında yürüyüş ve doğa sporları yapmak için bölgeye gelen doğa tutkunları da çevreye yayılan çöp yığınları ile karşılaşıyor.

Öte yandan sadece bazı ilçe halkı tarafından değil Kars il merkezi, ilçeler ve köylerden piknik yapmak için gelen bazı duyarsız kişiler tarafından da kirletilen Sarıkamış ormanlarının korunması için daha fazla cezai işlem ve farkındalık oluşturacak yaptırımların uygulanması önem taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.