1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış Kupası, Erzurum’da yapıldı
Sarıkamış Kupası, Erzurum’da yapıldı

Sarıkamış Kupası, Erzurum’da yapıldı

Her yıl Mart ayı itibariyle yapılan Uluslar arası Sarıkamış Kupası, bu yıl Kars’ta ve Sarıkamış’ta yeterli düzeyde kar olmadığı gerekçesiyle Erzurum’da yapıldı.

A+A-

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Gençlik Spor İl Müdürü Gürsel Polat, “Kars’ta ve Sarıkamış’ta yeterli düzeyde kar olmadığı için Erzurum Palandöken Özel Otelleri Tesisi’nde Palandöken Kupası ve Sarıkamış Kupası organizasyonu birlikte düzenlendi. Sarıkamış Kupası’nın ismi bu yıl ‘Erdoğan Üstünsoylu Uluslar arası Sarıkamış Kupası’ olarak değiştirildi. Erdoğan Üstünsoylu Uluslar arası Sarıkamış Kupası, 11 ülkenin katılımıyla Erzurum’da neticelendirildi. Ülkemizi, milli takım düzeyinde sporcular temsil ettiler. Dün sonuçlanan müsabakalarda ülkemiz adına kategorilerde yer alan Levent Taş, kategorisinde 4. oldu. Yine Palandöken Kupası’nda Türk Milli Takımı’ndan bir bayan sporcumuz 1. oldu.” dedi.

Öte yandan devam eden spor faaliyetleri ve alınan sonuçlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Gençlik Spor İl Müdürü Polat, “Türkiye Atletizm Müsabakalarına Kars’tan da sporcularımız yer aldı. 2 tane boksörümüz Türkiye Şampiyonası için Ordu’dalar, orada da müsabakalar devam ediyor. Judo, basketbol branşlarında ana lig müsabakalarımız devam ediyor. Basketbol takımımız Malatya’ya giderek yarı finale kalmaya hak kazandı ve grup müsabakalarına katılacaklar. Okul sporları il birinciliği müsabakalarımız devam ediyor. Kafkas Üniversitesi Spor Salonu’nda bugün itibariyle futsal seçmeleri devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Sarıkamış Osman Yüce Kayak Tesisleri’nin kamp için takımlara ev sahipliği yaptığına vurgu yapan Gürsel Polat, “Kızak Federasyonu Milli Takım Sporcuları Sarıkamış Osman Yüce Kayak Tesisleri’nde 10 gün süreyle kamp yaptıklarını belirten Gürsel Polat, “21-30 Aralık tarihleri arasında Kızak Federasyonu Milli Takım Sporcuları Sarıkamış Osman Yüce Kayak Tesisleri’nde 10 gün süreyle 24 kişiden oluşan bir grupla kamp yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında hazırlıkların devam ettiğini kaydeden Polat, konuyla alakalı şunları söyledi; “Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 81 vilayette o günün anlamına binaen yürüyüş yapılacak. Kısacası o günlerde 81 ilde Sarıkamış Şehitleri için yürünecek, bu anlamda çalışmalar sürdürülüyor. Kars’ta belirlenen güzergahta yürümek adına bütün Kars halkımızın 3 Ocak’ta katılımını bekliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.