1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu “zifiri karanlık”
Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu “zifiri karanlık”

Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu “zifiri karanlık”

Kars’ı Erzurum, Iğdır, Ağrı, Ardahan ve komşu ülkelere bağlayan Sarıkamış-Karakurt-Horasan kara yolunda gece ulaşımı, zifiri karanlıkta yapılıyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Karayolunu kullanan sürücüler, milyonlarca dolar maliyetle AK Parti hükümetlerinin ulaştırma hamleleri kapsamında son derece modern bir şekilde yapılan yol güzergahında, ışıklandırma yapılmadığı için olası trafik kazaları yaşanacağı için korku içerisinde seyahat ettiklerinden dert yanıyor.

Gündüz saatlerinde son derece yol kullanımına uygun olan güzergah, geceleri ise zifiri karanlık nedeniyle kaza korkusu yaşatıyor. Yolu kullanan sürücüler, geceleri özellikle elektrikli ışıklandırma yapılmadığı için sadece reflektörlü trafik levhaları ve reflektörlü dubalar marifetiyle yapılan uyarların trafik güvenliğini sağlamadığından yakınıyor. Kısacası Sarıkamış-Karakurt-Horasan Karayolunun kullanan her kes, yolun bir an önce ışıklandırılmasını ve geceleri zifiri karanlıkta daha güvenli yolculuk yapmak için yetkililerden destek isterken, yolu yapan yüklenici firmanın da ışıklandırma çalışmalarını bir ana önce tamamlamasını istiyor.

Öte yandan; Kars’ı Gürcistan, İran, Nahçıvan ve kapılar açıldığında Ermenistan’a oradan da Avrupa'dan Asya'ya kadar kesintisiz bağlantı oluşturan, Marmaray ile Çin'e uzanan ihracat yolculuğunu sağlayacak olan uluslararası Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolun, Aras Nehri üzerinde inşasında sona yaklaşılan Karakurt Barajı üzerinden geçmesi ile de önemini tartışılmaz hale geldi. Kars ve Erzurum için 45,7 kilometre uzunluğundaki Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu Karakurt Barajı'nın göl sahası içinden geçen 3 bin 560 metre uzunluğunda 5 çift viyadük ile de bölünmüş yollarla kesintisiz ve önemli bir ulaşım koridoru sağlıyor. Yolun hizmete açılmasıyla, güzergah üzerinde bulunan köyler, il ve ilçe merkezleri çok daha hızlı ve konforlu bir şekilde bir birine bağlandı. Sınır kapıları güzergahında yer alan ve komşu ülkelerle de yapılan ticaret hacminin büyük bir kısmı sağlanmaya devam ediyor.  Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı ile Çin'i Londra'ya bağlayan en kısa ticaret koridorunu oluştuğu bölgede, Kars Lojistik merkezlerinin inşasının tamamlayarak hizmete tam olarak açılması da ülkemizi ve bölgemizi refaha kavuşturacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.