1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış-Karakurt-Horasan bölünmüş yolunun resmi açılışı yapıldı
Sarıkamış-Karakurt-Horasan bölünmüş yolunun resmi açılışı yapıldı

Sarıkamış-Karakurt-Horasan bölünmüş yolunun resmi açılışı yapıldı

Sarıkamış-Karakurt-Horasan bölünmüş yolunun resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Vahdettin Köşkü'nden video konferans yöntemiyle bağlanarak gerçekleştirildi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 65. Hükümet Ulaştırma Bakanı, Ak Parti MKYK Üyesi, Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı, Kars Milletvekili Prof.Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile yetkililerin hazır bulunduğu açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karslılara ve Erzurumlulara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolunun devreye girmesiyle komşu ülkelerle ticarette artık bölünmüş yol standardında kesintisiz ulaşım hizmetine kavuşmuş oluyoruz. Seyahat süresini 46 dakikadan 25 dakikaya düşüren yol, vakitten 25 milyon lira, akaryakıttan 4 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 29 milyon lira tasarruf sağlayacaktır.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu ise, “Güzide şehirlerimiz Kars ve  Erzurum için de;  45,7 kilometre uzunluğundaki Sarıkamış-Karakurt-Horasan'ı projelendirdik. Karakurt Barajı'nın göl sahası içerisinden geçen 3 bin 560 metre uzunluğunda 5 adet çift viyadük bulunuyor. Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu'nun hizmete sunulmasıyla; Güzergâh üzerinde bulunan köyleri, il ve ilçe merkezlerine çok daha hızlı ve konforlu bir şekilde bağlandı.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kurdele kesimi gerçekleştirildi. Daha sonra Karaismailoğlu, Arslan, Kılıç ve Öksüz, resmi açılışı yapılan yolda araçla deneme sürüşü yaptı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.