1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış kar bekliyor
Sarıkamış kar bekliyor

Sarıkamış kar bekliyor

Mevsim şartların geçmiş yıllara göre anormal seyrettiği Kars’ta, bahardan kalma günler yaşanırken, özellikle Sarıkamış’ta turizm işletmecileri kar yağışı beliyor.

A+A-

Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında kar yağışının gözlendiği Kars’ta, son 10 yılda kar yağması şaşkınlıkla karşılanırken, geçimini tarım ve hayvancılığın dışında kış turizmi ile idame ettiren işletmeciler, kara kara düşünmeye başladı.
Son birkaç yılda Doğu Ekpresi’nin de Kars ve Sarıkamış’a yerli ve yabancı misafirleri taşımasıyla altın günlerini yaşayan Kars’ta, tüm işletmeciler kar yığışı ve ardından da kayak sezonunun başlamasını 4 gözle beklemeye başladı. Öncelikli olarak kış sezonuna hazır bir şekilde bekleyen turizm işletmecileri, yerli ve yabancı misafirlerini beklemeye koyuldu.
Öte yandan turizm dışında hayatını tarım ve hayvancılıkla sağlayan Kars köylüsü ve hayvan yetiştiricileri, güneşli sıcak havanın tadını ve keyfini yaşarken, turizmcilerin ise kar yağışı beklemesi ayrı ayrı beklentiler olarak yaşanıyor. Ayrıca ağır kış şartlarında yaşayan Kars halkı, gelirinin neredeyse 3’te birini ısınma giderleri için harcarken, son zamlarla birlikte son bir yılda iki katına çıkan doğalgaz ve elektrik faturalarının yanı sıra kömür ve odun fiyatlarının da artmasına paralel olarak hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi de ilimizin bir başka özelliği ve güzelliği olarak yaşanıyor.
Sarıkamış’ta her yıl en geç 15 Aralık’ta açılan kayak sezonu dört gözle beklenirken meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgilere göre önümüzdeki günlerde Kars ve çevresinde kar yağışı beklenmiyor. Hava sıcaklıkları; 11 Kasım 2019 Pazartesi günü parçalı bulutlu, sıcaklık 13, 12 Kasım 2019 Salı günü parçalı bulutlu, sıcaklık 11, 13 Kasım 2019 Çarşamba günü güneşli, sıcaklık 13, 14 Kasım 2019 Perşembe günü güneşli, sıcaklık 14, 15 Kasım 2019 Cuma günü güneşli, sıcaklık 9. olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.