1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinde doldu taştı
Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinde doldu taştı

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinde doldu taştı

Türkiye’nin önemli Kayak Merkezlerinden olan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi yarıyıl tatili nedeniyle kayak ve kızak severlerle doldu.

A+A-

Kayak severler yarıyıl tatilini değerlendirmek için özellikle Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezini tercih ettiler.

Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından Sarıkamış'a gelen kayak severler, kayak ve kızak kaymanın keyfini doyasıya yaşadılar.

Kayak severlerin gözdesi haline gelen Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezindeki turizmciler, yarıyıl tatili nedeniyle otellerin doluluk oranlarının yüzde yüze ulaştığını ve yoğunluk yaşandığını söylediler.

Pistlerin kayak kaymak için elverişli olduğunu belirten turizmciler, kayak severleri Sarıkamış’a davet ettiler.

Hafta sonunu ve yarıyıl tatilini fırsat bilen kayak severler, kristal kar kalitesi ve sarıçam ormanları arasındaki pistlerin kayak yapmaya uygun olduğu için özellikle her yıl kış sezonunda Sarıkamış’ı tercih ettiklerini söylediler.

Sarıkamış’ta yarıyıl tatili nedeniyle yaşanan yoğunluk turizmcilerin ve esnafın yüzünü güldürdü.

Kayak sporu için oldukça elverişli ve dünyada sadece Alpler de olan toz kristal karın ülkemizde sadece tek mevcut olduğu Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezinde bin 850 metre uzunluğundaki Türkiye’de bir ilk olan kapalı telesiyej sistemi ile daha önceki sistemle 14 dakikada çıkılan zirveye 5 dakikada çıkma konforu sunulacak. Pistlerin ışıklandırma çalışmalarıyla da yeni sezonda kayak severlere geceleri de kayak yapma imkanı sağlanacak. Türkiye'de ilk ve tek olan saniyede 6 metre hız ve kapalı kabin 6 kişilik ayrılabilir klemensli koltuklarıyla saatte 3 bin kişi taşıma kapasitesine sahip, direkt drive, dış hava koşullarından koruyan rüzgârlıklı (bubble) özellikli yeni telesiyej sistemine Avusturya'dan gelen bağımsız denetim firması tarafından “Uluslararası Uygunluk Belgesi” de verildi. Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezinde mevcut dört tane telesiyejin yanı sıra yeni yapılan telesiyej sistemiyle telesiyej sayısı beş oldu. Eski telesiyejde saatte bin 200 kişi taşınırken, yeni yapılan telesiyej ile saatte 3 bin kişi taşınacak. Böylece kış turizmi için Sarıkamış Kayak Merkezine gelen yerli ve yabancı misafirlere daha üst düzey hizmet edilmiş olacak. Ayrıca Sarıkamış Kayak merkezindeki 8 olan pist sayısı da 9'a çıkarıldı ve 5 nolu pist ışıklandırılarak gece kayağı da yapılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.