1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şaplı et yiyormuşuz
Şaplı et yiyormuşuz

Şaplı et yiyormuşuz

Türkiye’de, 5060 yıldır şap hastalığının olduğunu, bu hastalığın sığırların verimini yüzde 20, hatta daha fazla düşürdüğünü belirten Banvit’in kurucusu Görener, Türk halkı yıllardır şaplı et yendiğini söyledi.

A+A-

Banvit A.Ş’nin kurucusu Vural Görener, Türkiye’de kilosu 22 liraya şaplı et yendiğini söyledi. Görener, kanatlı sektörü ve kırmızı et fiyatlarındaki sıkıntılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de son aylarda kırmızı et fiyatlarının pahalı olduğu konusunda “yaygara kopartıldığını” bunu doğru bulmadığını ifade eden Görener, şöyle konuştu: “Almanya ve Hollanda ile Türkiye’deki et fiyatlarını kıyaslamak yanlıştır. Ülkemizde, bu konudaki kıyaslama, et fiyatları ile diğer gıda maddeleri arasında yapılmalıdır. Tüm dünyada refah düzeyinde görülen artışa paralel olarak yavaş yavaş kırmızı ete de talep arttı. Ülkemizde de aynı durum söz konusu. Eski yıllarda kırmızı et genellikle Güneydoğu ve Doğuda üretilirdi. Ancak, terör nedeniyle mezraların boşaltılması bu konuda sıkıntı yarattı. Talep artarken, arz edilen miktar azaldı. Oysa devlet gerekli önlemleri alırsa Türkiye, değil kırmızı et ihtiyacı, 5 yıl sonra kırmızı et ihraç edecek düzeye gelebilir.”

 

Et fiyatı düşmez

 

Görener, Türkiye’de, 50–60 yıldır şap hastalığının olduğunu, bu hastalığın sığırların verimini yüzde 20, hatta daha fazla düşürdüğünü belirterek, şunları söyledi: “Üstelik ülkemizde, 50 yıldır yalnızca şap hastalığı, şap virüsü ile mücadele ettiği öne sürülen bir Şap Enstitüsü bulunuyor. Devlet, 50 yıldır bu enstitüye para akıtıyor. Hatta enstitüye Avrupa’dan hibe yardımlar da geliyor. Ama buna karşılık Türkiye’de şap hastalığı azalmıyor, artıyor. Edirne’den Kars’a şap hastalığı görülmeyen köy yok. Böyle iş olur mu? Politikacılar ise hiçbir zaman kabahati üzerlerine almıyorlar. 50 yıldır sorunlar hep halının altına süpürülüyor. Kısacası halen ülkemizde kilosu 22 liraya satılan şaplı et yeniyor. Bu kafayla kırmızı et fiyatı düşmez.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.