1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahip Çıkalım
Sahip Çıkalım

Sahip Çıkalım

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhsin Ağçay : “Atatürk Anıtı’na Sahip Çıkalım”

A+A-

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, Ordu Caddesi eski Vali Konağı karşısında bulunan ve kaderine terk edilen Atatürk Anıtı'na sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

 

Atatürk Anıtı etrafındaki demir perdenin de kaldırılmasını isteyen Başkan Ağçay, Vali Ahmet Kara ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un konuya duyarlılık göstermesini istedi.

 

Bakımsızlıktan parçalanmak üzere olan Atatürk Anıtı'na sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Ağçay, ülkemiz uğruna verdiği mücadele ve devrimleri ile büyük Türk halkının kaderini değiştiren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bir saygı niteliği taşıyan ve Cumhuriyetin ilk yıllarından beri Kars'ın sembolü olan Atatürk Anıtı, Kars'ta önemli bir misyonu üstleniyor. Bu anlamda anıtın kaderine terk edilmesi Karslıları üzüntüye boğmuştur, dedi.

 

Uzun yıllardan beri demir perdelerle kapatılan Atatürk Anıtı'nın özgürlüğüne kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Başkan Ağçay, demir perdenin kaldırılması ile birlikte anıtın etrafı da dinlenme parkına dönüştürülebilir. Şehrimizde de böyle alanlara fevkalade ihtiyaç vardır. Edindiğimiz bilgilere göre Atatürk Anıtı'nın mülkiyeti Kars Belediyesi'ne ait ama ; üzerine vazife olmamasına rağmen uzun yıllardan beri Kars Defterdarlığı sahip çıkmış. Başta Defterdar olmak üzere, defterdarlık personeli de anıtın bayrağını değiştirmeyi ihmal etmemiş. Karslılar olarak Kars Defterdarlığı'na da teşekkür ediyoruz ; ama Atatürk Anıtı'nın etrafındaki demir perdelerin de bir an önce kaldırılmasını istiyoruz, diye konuştu.

 

Başkan Ağçay'ın Anıtın yanında basın açıklaması yaptığı sırada ilimize gelen turistler de demir perdenin ardından Atatürk Anıtı'nın resmini çekmeye çalışırken şunları söylediler : "Dünyada bir çok şehir gezdik ; fakat anıtın etrafının demir perdelerle kapatıldığını hiç görmedik. Bu son derece yanlış bir durumdur. Karslıların atasına verdiği değer bu olmamalıdır" dediler.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler