1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şahin kuşu Şahin’i ziyaret etti
Şahin kuşu Şahin’i ziyaret etti

Şahin kuşu Şahin’i ziyaret etti

Şahin kuşu, Salih Şahin’in müzik ziyafetini hayranlıkla izledi...

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars’ın tanınmış müzisyenlerinden gazeteci ve eğitimci Salih Şahin’e ansızın bir Şahin kuşu geldi.

Yavru Şahin, Salih Şahin’i saz imalathanesinde ani ziyareti, her iki Şahin’i de mutlu etti. Önce korkan Şahin kuşu Salih Şahin’in müzik eğitimine ilgi gösterdi, kendisine irticalen yapılan besteyi de hayranlıkla izledikten sonra bakım ve doğal hayata bırakılması için yetkililere teslim edildi.

Kısa adı KOTODER olan Kars Oyunları Türküleri ve Ozanları Derneği Başkanı gazeteci-yazar Salih Şahin geçtiğimiz gün adaşı olan bir kuşun ani ziyaretine şaşırdı ve telaşlandı. Kendisine ait Şahin saz ve müzik evinde çalışırken pencereden içeri bir kuşun gelişi ile sarsıldı. Emekli öğretmen ve müzik yapımcısı Salih Şahin içinde buruk bir sevinç olduğunu belirterek, “Saz evimin atölyesinde imalat ve tamir yapıyordum. Daha önce hiç görmediğim sivri gagalı ve yırtıcı pençesi olan bir kuş önüme kondu ve saz teknesinin arkasına sığınmaya çalıştı. Ben ondan ürkekken o da korku dolu hareket ve bakışla bana bakıyordu. Yanımda çalışan bir elemanım dikkatli olmamı, onun bir yırtıcı kuş olduğunu hatırlattı. Ne yapacağımı bilemedim. Ona samimi davrandım, müzikli seslerle yaklaştım rahatladık. Kendisine saldırmayacağımı anladı ve aramızda bir dostluk başladı. Bir taraftan da ne yapabileceğimi kimden yardım alabileceğimi araştırdım” dedi.

Müzisyen Şahin elinde yeni yaptığı curası ile ona ezgiler çaldı, uzun tutaçla ona küçük et parçaları vererek açlığını yatıştırdı. Kısa sürede ona bağlandığını belirten Şahin, “Ben kuşlara düşkünüm ‘Bir Kuş Olaydım’ diye bir de albüm ve türküm var. Bu kuşun gelmesi hem de Şahin türü olması bende önemli bir tesadüf oldu. Onu doğal hayatına bırakmak hürriyeti için çok önemli ancak avlanma yeteneğinin olmadığını sanıyorum. Bu yüzden yetkililere teslim edeceğim” diye sözlerini sürdürdü.

Şahin, daha sonra Şahin kuşunun kendisine misafir geldiğini ve ne yapması gerektiğini Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürü Murat Doğanay’a bildirdi. Müdür Doğanay da bir ekip göndererek, Şahin’den şahini aldırarak Kafkas Üniversitesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne götürülmesini sağladı.

Şahin kuşunu Kars’ta kurum yetkililerine teslim eden Şahin, cura ile doğaçlama bir beste ile uğurladı. Şahin kuşunun müziği dikkatle izlenmesi de şaşırttı. Şahin’in görevliler tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne götürülmesinin ardından burada ihtiyacı varsa rehabilite edilip daha sonra da doğaya salınacağı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.