1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şahin: “Deprem bölgesinde gazeteciler de büyük yara aldı”
Şahin: “Deprem bölgesinde gazeteciler de büyük yara aldı”

Şahin: “Deprem bölgesinde gazeteciler de büyük yara aldı”

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Kars İl Temsilcisi Salih Şahin, Türkiye’yi yasa boğan ve çok sayıda can ve mal kaybına yol açan depremde, gazetecilerin de hayatını kaybettiğini söyledi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşadığına dikkat çeken Şahin, Hatay DHA muhabiri İzzet Nazlı’nın eşi ve iki çocuğu ile birlikte hayatını kaybettiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta da Bugün Gazetesi sahibi ve KGK üyesi Mustafa Yüzbaşıoğlu ile iki çocuğu ve eşinin de göçük altında olduğunu da belirten Salih Şahin, arama ve kurtarma çalışmasını başlatıldığını fakat göçükten bir ses gelmediği haberini aldığı için çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Deprem bölgesinde habercilerin çok büyük bir gayret içerisinde olduğunu da söyleyen Şahin, “10 ilimizi vuran ve ülkemizi yasa boğan depremlerde gazeteciler de büyük yara aldı. Basın ilan kurumu da bu konuda destekleyici tedbirler alıyor. Ülkemizin her ilinde görev yapan gazetecilerimiz en doğru bilgileri kamuoyuna yansıtmak için mesai mevhumu gözetmeden çalışıyor. Kars’taki gazeteci arkadaşlarımız da yardım çağrısı haberleri büyük sonuç veriyor. Gazetecilerimizin yardım çağrısını alan vatandaşlar yardımlarını Kars Valiliği Koordinasyonunda AFAD marifetiyle, tüm kurumlarımızın yardım kampanyalarına aracılık ediyor. Kars tek tüm kurumlarıyla ve vatandaşlarıyla yürek olmuş durumda. Aynı zamanda gazetecilerimizin ve medya mensuplarımızın deprem bölgelerine yardım haberleri de kamuoyunun doğru bilgiye ulaşmasına neden oluyor. Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında AFAD İl Müdürlüğümüz de oluşturulan il genelini kapsayan kriz merkezi de gece gündüz yardım çalışmalarını deprem bölgelerine ulaştırılıyor. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.