1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Resepsiyon Olay Oldu
Resepsiyon Olay Oldu

Resepsiyon Olay Oldu

30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu’na, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve gazetecilerin davet edilmemesi Karslıları üzdü.

A+A-

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, 30 Ağustos akşamı Kars Orduevi’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel olarak Zafer Resepsiyonu düzenlendi.

 

Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt’ın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyon bu yıl oldukça sönük geçti.

 

Geçtiğimiz yıl, 30 Ağustos Zafer Resepsiyonu’na ; kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, vatandaşlar, işadamları, STK temsilcileri, gazeteciler,  yerel sanatçılar, emekliler, şehit yakınları ve gaziler davet edilirken, bu yıl tabiri caizse Kars’tan kimsenin davet edilmemesi vatandaşları şok etti.

 

Vatanına, devletine, milletine ve kahraman Türk Ordusu’na sarsılmaz bağlarla bağlı olan Kars halkı, bu mutlu güne tanıklık edememenin üzüntüsünü yaşarken, ilimizdeki siyasi parti temsilcileri ise tepki gösterdi.

 

YANLIZ AKP ORADAYDI…

 

Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi başta olmak üzere ilimizdeki diğer siyasi parti temsilcileri hiçbir davet almadıklarını ifade ederek ; “öğrendiğimiz kadarıyla 30 Ağustos Zafer Resepsiyonu’na yalnızca Ak Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu katılmış. Ordumuzun Karslılara karşı olan samimiyetinden hiçbir şekilde şüphemiz yok fakat ; bu durum bizleri derinden yaralamıştır. Neden 30 Ağustos Zafer Resepsiyonu’na yalnız iktidar partisi AKP davet edilmiş de ana muhalefet ve muhalefet partileri davet edilmemiştir. Bunun cevabını öğrenmek istiyoruz. Ordumuzun böyle bir ayrım yapacağı aklımızın ucundan bile geçmezdi; fakat ne yazık ki biz Kars’ta bu olaya da şahit olduk, konuyu Genel Kurmay Başkanlığı'na da bildireceğiz” dediler.

 

Ak Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu ise 30 Ağustos Zafer Resepsiyonu'na katıldığını doğrulayarak, partimize gönderilen programda akşam saat : 20.00’de Zafer Resepsiyonu’nun olduğu yazıyordu. Ben de hem Zafer Bayramımızın coşkusunu, hem de Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlamak ve şanlı ordumuzun bu mutlu gününe tanıklık etmek üzere resepsiyona eşim ile birlikte katıldım, dedi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri geleneklerine göre ; 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'na her yıl programdan ayrı özel olarak davetiye gönderilirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.